Fredag skrev BA om Statsraaden bar og reception som tidligere i uken ble frastjålet et innrammet fotografi. Da to av de ansatte kom på jobb, var bildet skåret ut av rammen og fjernet. Rammen var gjemt bak et speil på toalettet.

I artikkelen kom det frem at bildet antakelig har en svært lav materiell verdi. Det har imidlertid høy emosjonell verdi for Stiftelsen Statsraad Lehmkuhl.

– Her hos oss ønsker vi jo å ha mest mulig som forbinder oss med Statsraaden. Det er mange som er nysgjerrige på bildet som spør når det er fra og sånt. Det er viktig for plassen her, sa Solveig Etter, markedskoordinator i stiftelsen til BA da avisen besøkte baren.

Fotoet har hengt om bord på Statsraaden i en årrekke før det havnet på veggen i barlokalet.

 

Vil hjelpe

Kort tid etter at BA publiserte saken om det stjålne fotografiet fredag morgen, ringte billedsamlingen Marcus til avisen.

– Vi synes det var veldig trist å lese om det stjålne bilde. Det er jo kjempefint at det finnes sånne bilder rundt omkring som folk kan kikke på, sa Marthe Fjellestad faglig leder ved billedsamlingen i telefonen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

 

Marcus er en del av spesialsamlingene ved Universitetsbiblioteket i Bergen og har lagt ut rundt 50.000 bilder. Blant dem er flere bilder som er nesten identiske med det som hang på veggen hos Statsraadaen bar og reception.

– Vi har ikke klart å finne et med akkurat den samme hvite båten på, men vi har flere panoramabilder tatt fra omtrent akkurat samme sted, sier Fjellestad.

– Veldig hyggelig

Hun vil gjerne la baren velge seg en gratis kopi i billedsamlingen som erstatning for bildet som er borte.

– Vi håper jo selvfølgelig at det opprinnelige bildet dukker opp, men om det ikke gjør det vil vi gjerne stille opp. Det er trist å være billedløs i helgen, sier Fjellestad.

– Det var veldig hyggelig å høre! utbryter Solveig Etter i Stiftelsen Statsraad Lehmkuhl når BA gjør henne oppmerksom på tilbudet fra billedsamlingen fredag ettermiddag.

Hun har da ikke hørt noe fra billedsamlingen selv, men sier at et slikt tilbud høyst sannsynlig er noe de kommer til å benytte seg av.

Fotografiet var fremdeles sporløst forsvunnet fredag ettermiddag.