Stein traff bil på E 16

Dette er en av steinene som raste ned like ved Stanghelletunnelen på E 16. Trolig er det denne som har truffet en bil i siden.

Dette er en av steinene som raste ned like ved Stanghelletunnelen på E 16. Trolig er det denne som har truffet en bil i siden. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Airbagene utløst på bilen.

DEL

Det har vært et steinras cirka 150 meter unna Stanghelletunnelen i retning mot Dale på E 16. En bil ble truffet i siden av en stein.

– De to som var i bilen er sendt til lokal legevakt for sjekk, men er ikke alvorlig skadet. Airbagene er utløst på bilen, sier assisterende operasjonsleder Eivind Hellesund ved Hordaland politidistrikt.

Bulk

Arve Boge kom til stedet like etter at bilen var truffet, og sier den hadde en stor bulk i siden.

– Bilen har kjørt fra Voss mot Bergen, sier han.

Veien er klokken 1710 åpnet i ett kjørefelt forbi rasstedet. Det var manuell dirigering på stedet frem til 2045. Da stengte veien helt.

Geolog

Det skal være en store steiner på cirka 100 kilo som har rast, og i tillegg en del småstein, opplyser vegtrafikksentralen.

– Geolog må til stedet før vi kan få åpnet veien igjen for normal trafikk, sier trafikkoperatør Nina Heggernes ved vegtrafikksentralen.

BA har i dag skrevet om Torgils Rogne, som opplevde at lastebilen hans ble truffet av steinras tirsdag på den samme veien.

Tips Oss
E-post: tips@ba.no Telefon: 800 33 044

Artikkeltags