Steinfeld tjente seks millioner på gresk tragedie

Advokat Dag Steinfeld og klienten vant frem i retten. Nå får han dekket over syv millioner kroner i salær og utgifter. (Arkivfoto)

Advokat Dag Steinfeld og klienten vant frem i retten. Nå får han dekket over syv millioner kroner i salær og utgifter. (Arkivfoto) Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Det greske selskapet som saksøkte shippingmilliardær Hans Peter Westfal-Larsen, tapte saken. I stedet må de ut med til sammen mer enn elleve millioner kroner i advokatutgifter.

DEL

Advokat Dag Steinfeld la frem den største regningen; utgifter på 7,1 millioner, hvorav 6,3 millioner kroner i salær (honorar/lønn).

To partshjelpere får i tillegg dekket 4,1 millioner kroner i salær.

– HØYT, MEN NØDVENDIG

Rettssaken ble en kostbar affære, og det var ikke småbeløp Steinfeld krevde dekket:

– Kravet er høyt. Retten har imidlertid kommet til at kostnadene har vært nødvendige, heter det i dommen.

– Retten peker på at hovedforhandlingen varte i 15 dager, at saken er omfattende og at det har vært mange prosessuelle uenigheter under saksforberedelsen og helt frem til første del av hovedforhandlingen, skriver dommeren videre.

BLANKT FRIKJENT

Det var turistvertselskapet Gee Dee's SA som saksøkte Westfal-Larsen for 50 millioner kroner.

Selskapet gikk konkurs i 2008, og mente milliardæren ikke gjorde jobben som styremedlem.

– Styret har utvist en henimot total forsømmelse av sine styreforpliktelser, sa advokaten som representerte Gee Dee's under rettssaken i august i fjor.

Først i går falt avgjørelsen. I en 54 siders dom blir Westfal-Larsen blankt frikjent.

«Retten mener Westfal-Larsen har gjort det som med rimelighet kunne forventes av han som styremedlem», heter det i dommen.

Artikkeltags