Gå til sidens hovedinnhold

Stenger deler av Sælen oppveksttun

Artikkelen er over 8 år gammel

– Vil ikke ha en ny Varden skole, sier rektor.

– På grunn av dårlig inneklima har vi stengt en fløy på skolen, sier rektor Lisbet Morland ved Sælen oppveksttun.

Fløyen som inneholder bibliotek, grupperom og sløydsal ble stengt fredag.

MELDT FRA MANGE GANGER

– Vi har et tilfluktsrom med mye fukt. Trolig renner det vann inn her fordi rommet ligger under bakken. Jeg har meldt fra til kommunen om problemet mange ganger. Tirsdag kom de for å tømme rommet. De rev opp både gulv og vegger, noe som sannsyligvis har frigjort gasser. Det lukter i alle fall pyton i hele fløyen. Jeg vil ikke ta noen sjanser og har derfor stengt fløyen i samråd med verneombud på skolen, sier Morland.

Fredag gav hun beskjed til Helsevernetaten om at deler av skolen er stengt.

– Jeg vet ikke om det er mugg eller sopp, men jeg vil at etaten raskest mulig skal komme og undersøke tilfluktsrommet. Vi holder stengt inntil målinger er tatt og inneklimaet er funnet tilfredstillende. Jeg er ikke interessert i å ha Varden-tilstander her på skolen, sier Morland.

FLYTTET FRA VARDEN TIL SÆLEN

Rektoren har tidligere i år tatt i mot elever fra Varden skole som valgte å skifte til Sælen på grunn av inneklimaet. Varden skole var som kjent én av tre skoler som ble inspisert av Arbeidstilsynet i fjor.

Der ble det påpekt en rekke mangler. I januar stengte skolen flere klasserom fordi inneklimaet var for dårlig. Nå har skolen satt opp brakker som midlertidige klasserom mens deler av skolen skal rehabiliteres.

– Jeg håper vi har et godt inneklima i klasserommene. Elevene sier i alle fall at de har blitt bedre av å skifte skole, sier Morland.

HUSKER IKKE NÅR SKOLEN BLE HELSEVERNGODKJENT

Rektor er imidlertid skuffet over at det er så lenge siden skolen ble helseverngodkjent.

– Jeg har jobbet her siden 1987. Jeg kan ikke huske sist gang gang skolen ble godkjent. Det er helt nødvendig at skolen blir undersøkt på nytt. Spesielt når det gjelder fukt og radon. Jeg har etterspurt dette flere ganger, men jeg vet jo at det er andre skoler som er verre enn Sælen som står foran i køen. Men det er områder ved skolen der jeg ser spor av fukt, sier hun.

Hun sier stenging av fløyen ikke vil gå utover den ordinære undervisningen til de 240 elevene ved skolen.

Stengningen får heller ingen konsekvenser for de 82 barnehagebarna.

– Jeg håper stengingen er tilstrekkelig i første omgang. Så får vi se hva målingene viser, sier Morland.