Som BA.no skrev tidligere i dag, truer foreldre til elever i 4. trinn ved Varden skole med å ta barna sine ut av skolen.

– Mange elever og lærere er blitt syke. Vi ønsker å vite om skolen er helsefarlig, sier FAU-leder Roald Valle.

Tirsdag ble det arrangert foreldremøte ved Varden skole.

Årsaken skal være at elever og lærere blir unormalt mye syke.

NYE MÅLINGER

– Vi tror dette handler om det dårlige inneklimaet ved skolen. Nå har foreldrene til elever i 4. klassetrinn tatt initiativ til en aksjon. Foreldrene har bestemt at de holder barna sine hjemme mandag, dersom ikke elevene får nye klasserom, sier Valle.

Valle forteller at det er to relativt nyoppussede klasserom det gjelder.

– Vi er usikker på hva som er problemet. Cytox var der i går og tok nye målinger. Vi må få vite om skolen er helsefarlig, sier Valle.

Arbeidstilsynet har også dokumentert omfattende forfall ved Varden skole, i likhet med Møhlenpris og Landås. Landås skole er nå stengt, mens Møhlenpris skole stenges til sommeren.

Er det noe galt med din skole? Tips oss gjerne på epost til tips@ba.no, sms/mms til 2229 med kodeord BAfoto, eller ring 800 33 044.

SPØRREUNDERSØKELSE

Arbeidstilsynet har gitt kommunen pålegg om å kartlegge tilstanden og lage vedlikeholdsplaner for alle de 89 skolene i løpet av våren.

Valle sier at FAU vil nå sende ut en spørreundersøkelse til samtlige foreldre for å få dokumentert hvor stort helseproblemet er.

– Det vil vi presentere på et allmøte 14. februar. Da vil også planen kommunen har for Varden skole, presenteres, sier Valle.

Kommunaldirektør Anne-Marit Presterud sier til BA at Varden skole er en av elleve skoler som kartlegges av kommunen nå.

– I tillegg har vi fått en henvendelse fra rektor angående elever i 4. trinn ved Varden skole. Det tar vi på alvor, og foreldrene vil i løpet av dagen få beskjed om en alternativ løsning.

– MÅ IKKE HAUSSE OPP SAKEN

Rektor Magne Blom sier at de har funnet alternative arealer til de 38 elevene på 4. trinn. I dag sendte han brev hjem til foreldrene. Der sto det:

«Elevene på 4. trinn skal få bruke Klubbhuset til undervisning kommende uke. Til uken vil dere få informasjon om videre undervisningslokaler for 4. trinn. Vi arbeider først og fremst med å få alternative undervisningsrom på skolen.

Elevene må møte som vanlig på skolen på mandag, og lærerne vil følge elevene til det midlertidige undervisningslokale i Klubbhuset ved Framohallen.

Det er viktig at dere foreldre snakker med elevene og gjør dem så trygge som mulig i den nye situasjonen. Skolen skal selvfølgelig gjøre sitt ytterste for at elevene blir ivaretatt på en best mulig måte»

– Vi går ut med informasjon til foreldrene om dette i dag og har en tett dialog med FAU, sier Blom.

Han bekrefter at både foreldre, elever og ansatte har tatt kontakt på grunn av at de føler seg syke.

– Det har vi på alvor. Men jeg blir også kontaktet av elever som er redde fordi de tror at skolen skal rives. Vi må ikke hausse opp denne saken mer enn nødvendig, sier Blom.

Klubbhuset ved Framohallen ligger like ved Varden skole.