Stengt for andre gang på ett halvt år

Leone Di Mare har fått to hastevedtak av Mattilsynet på seks måneder. Begge gangene har restauranten fått åpne igjen dagen etter.

Leone Di Mare har fått to hastevedtak av Mattilsynet på seks måneder. Begge gangene har restauranten fått åpne igjen dagen etter. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Kan risikere virksomhetskarantene.

DEL

05. juni kom Mattilsynet på uanmeldt tilsyn på den italienske restauranten Leone di Mare i Øvregaten.

Bakgrunnen for tilsynet var å se driften av restauranten på kveldstid.

Under seks måneder tidligere, i slutten av januar, hadde restauranten blitt stengt på dagen etter et tilsvarende tilsyn.

Det gikk ikke så mye bedre denne gangen.

Mattilsynet observerte blant annet:

  • Samme luke ble brukt til å sende matretter og skitne fat og bestikk mellom kjøkkenet og serveringsarealet. Luken er liten, og maten og de skitne fatene plasseres på samme sted på benken
  • I kjøledisken lå privatimporterte kjøttprodukter fra Italia, som restauranten tidligere har fått omsetningsforbud for
  • Temperaturen i kjølebenken var for høy, og det var ikke termometer der
  • Håndvasken på kjøkkenet var full av skitne kar og servise. Det var ikke flytende håndsåpe ved vasken.
  • Personaltoalettet var svært skittent

Mattilsynet vurderte disse observasjonene som svært alvorlige, og som mulig helsefare.

Dermed fikk virksomheten hastevedtak om stenging.

ÅPNET DAGEN ETTER

Dagen etter var Mattilsynet på oppfølgingstilsyn.

Da var de observerte avvikene utbedret slik at det ikke lenger utgjorde en helsefare, og restauranten fikk lov til å åpne igjen.

Fordi dette var andre gang på så kort tid at Mattilsynet måtte fatte hastevedtak i samme restaurant, vurderer Mattilsynet også strengere virkemidler.

Restauranten har fått beskjed om å følge opp slik at forholdene ikke blir så dårlige igjen. Dersom Mattilsynet avdekker flere avvik hos dem risikerer de virksomhetskarantene, som innebærer at de må holde stengt i en periode på inntil seks måneder.

– LITT STRENGE

BA har vært i kontakt både med daglig leder for restauranten Mohamed Samir og styrer Cily Shakti.

De opplyser at avvikene Mattilsynet har påpekt har vært av slik karakter at de har blitt utbedret før åpning neste dag.

– Restauranten har ikke måtte stenge som følge av dette, vi har fått lov til å holde åpnet til stengetid begge gangene, og har kunnet åpne til vanlig tid neste dag, sier Shakti.

Hun sier at de selvsagt synes det er trist at de har fått to hastevedtak på seks måneder.

– Vi føler vel kanskje at Mattilsynet er litt vel strenge når de gir oss hastevedtak på disse tingene. Men vi jobber hardt for å etterleve kravene deres, og har funnet løsninger som de har vært fornøyd med

Artikkeltags