Til nattverden i går måtte kapellan Oddvar Moi ut for å handle ny altervin på Vinmonopolet. Den stjålne er trolig drukket opp av frekke tyver før helgen.

– Tyvene fikk jo ikke med seg noe av verdi. En halvfull flaske hvitvin, en patena (fat, red.anm.) til nattverdsbrødet og tre krusifikser har størst affeksjonsverdi for oss.

Men det er ubehagelig at de kommer her og stjeler, sier Moi.

NY VIN TIL NATTVERD

I går kveld kom han til kapellet ved Sykehuset Florida med en ny flaske hvitvin. «Señorita» er det faste merket som brukes i St. Paul menighet.

– I den katolske kirken er det ikke tillatt med alkoholfri vin, sier Moi.

Torsdag var han den siste som gikk fra kapellet. Da en annen prest i St. Paul menighet kom dit fredag, så det ikke ut. Tyvene hadde rotet og romstert i flere rom for å finne saker av verdi. Tre krusifikser er stjålet, ett krusifiks var tatt fra alteret i kapellet. Altervinen var blitt borte fra sakristiet. Derfra var også en patena til nattverdsbrødet tatt.

Igjen sto en kalk og et fat som har større verdi enn de stjålne tingene.

– Fordi vi driver og pusser opp St. Paul kirke bruker vi dette kapellet hver uke. Men de største verdiene er heldigvis låst inn i safen mens vi pusser opp. Denne gangen slapp vi med skrekken, sier kapellanen, med tanke på at det ikke var de største verdiene som ble tatt.

GJEMT I KAPELLET

Han tror noen har gjemt seg i et rom ved sakristiet eller i gangen før han låste seg ut torsdag. Deretter kan de ha startet tyveriraidet før de kom seg ut via en sideinngang til sykehuset. Ikke noe var brutt opp under tyveriet.

For tre uker siden ble også mobiltelefonen til en prest i menigheten stjålet fra sakristiet.

– Nå kommer vi til å bli enda mer påpasselige med å se om noen er igjen før vi går. Siden mobiltelefonen ble stjålet har vi låst døren til sakristiet under messen, sier Moi.

Politiførstebetjent Siri Doksæter ved Tyveri- og brannavsnittet på Sentrum politistasjon har fått melding om tyveriet, som nå blir etterforsket.

– Dette er et spesielt tyveri. Tyvene har trolig lett etter penger, sier Doksæter.