Stuntet, som ble vist på TV 2-nyhetene i kveld, var både regissert og planlagt.

Det viste de to metalguttene på tur i Hardanger, der de overfalt en sau de fant i fjellet og tok den foran Stortinget for å møte Venstre-leder Lars Sponheim.

Sponheim var ikke på tinget - han var på sauesanking, ironisk nok.

HORRIBELT: Sauestuntet er et ledd i protestene mot Venstres programerklærte politikk om fildeling av musikk. De mener at nedlasting av musikk må være greit, og at musikerne heller kan få en kompensasjon.

- Det er jo et helt horribelt forslag fra Venstre. Det å si nedlasting av musikk er greit er som å si at det er okey å gå på fjellet og forsyne seg fritt av sauer, mener Grutle Kjellson.

Og han gjorde nettopp det.

BRUTALT: - Dette er en humoristisk måte å si noe alvorlig på, understreker musikeren.

- Vi lever av musikken, det har kostet oss blod, svette og tårer å lage den. Da er det brutalt å foreslå at det skal være greit å stjele den.

Både musikere, produsenter og komponister stiller seg bak aksjonen, som er et samarbeid mellom ulike bransjeorganisasjoner som blant annet Tono, Norsk Artistforbund og Musikernes Fellesorganisasjon - MFO.

- Vi vurderer å politianmelde Unge Venstre, som nettopp gikk inn for å legalisere piratkopiering på en blogg, sier Arnfinn Bjerkestrand i Musikernes Fellesorganisasjon.

Lars Sponheim (V) mener musikk ikke kan sammenlignes med sauer eller andre husdyr.

STÅR FAST: - Hvis man noensinne kan bli mett av å laste ned mat fra nettet, så får vi heller komme tilbake til det, sier Venstrelederen om TV 2-reportasjen.

Sponheim understreker at det ikke var hans sau som var på TV.

Han står fast ved Venstres standpunkt:

- Dette er bare artistene som slåss mot teknologien.

- Denne kampen hadde vi da kopimaskinene kom, og der kan vi dra en skikkelig parallell: Har det at det er lovlig å kopiere tekster ført til at det blir lest og solgt mindre bøker, spør Sponheim retorisk.