Formelt vil pengene komme fra Fjellsiden Eiendom AS, et selskap de to velkjente investorene eier sammen.

SER BEHOVET
- Vi bruker i likhet med mange andre bergensere Stoltzekleiven jevnlig, og ser at det er et stort behov for oppussing. Vi synes dette er en fin måte å gi litt tilbake til byen vår på, sier Simonnæs.

Idrettslaget Varegg, som arrangerer løp i trappene neste helg, har fått penger av sponsorer til å bygge en stor platting på toppen, men selve trappene er stadig i stedvis svært dårlig forfatning.

Galtung Døsvig og Simonnæs bestemte seg for å gi en gave til Stoltzekleiven da de leste om steinlegger Arvid Fjærens drøm om å restaurere trinnene i BA.

HOLDES AV RØTTER
- Jeg mener at det må gjøres noe skikkelig med trappene. Den kladdingen som har vært gjort før holder ikke, sier Fjæren, som er svært glad over at to av byens rike onkler nå åpner lommeboken.

Denne gangen må utbedringen gå i dybden, synes fagmannen, og viser noen av de mange stedene der fundamenteringen og dreneringen er for dårlig.

- Mange steder er det bare røtter og drit som holder det hele sammen, forteller Fjæren.

På et punkt hindrer et lite tre en stor steinblokk i å skli ut. Mange av steinene veier hundrevis av kilo.

Slitasjen har tiltatt etter hvert som løpet er blitt mer kjent. Stadig flere bruker trappene som tur- og treningsområde.

NY HOLMENKOLLEN
- Selv er jeg gigantoman, og ser at Stoltzekleiven kunne blitt til et landemerke så stort at selv Holmenkollen ble liten i forhold, sier steinmannen Fjæren.

Han ser for seg bredere og bedre trapper enn i dag, gjerne med utsmykkede granittplatåer der folk kan hvile og nyte utsikten.

Simonnæs og Galtung Døsvig ser først og fremst for seg å sette trappene i stand slik de har vært, men er også åpne for gode forslag.

- BØR SETTE STANDARD
- Vi lurer også på om flere av Bergens rike onkler, samt kommunen, vil være med på å ta i et tak, slik at hele anlegget kan settes i stand, sier Simonnæs, som håper å slå persen på 14.31 i år.

- Mitt råd til de to er å legge en standard for kvaliteten, og koste på det som trengs på et stykke. Så kan stafettpinnen gå videre til andre, sier Fjæren.

Å gjøre det tunge arbeidet på dugnad, slik Varegg har gjort i toppen, har han ingen tro på.

- Jeg har selv prøvd å reparere litt her og der opp gjennom årene, men det nytter ikke å gjøre dette i liten skala. For tiden er Stoltzekleiven Bergens mest brukte park, sier Fjæren.

- Byen tar seg råd til å bruke én million kroner på en eventuell Brann-fest. Da er det tull å ikke ha råd til å holde Stoltzen i stand, mener Simonnæs.