– Jaaaa, ropte sjef Aslan Kamalkhani i hemningsløs begeistring da BA ringte for å melde om at han leder verdens beste buekorps i 2015. Sist gang Dræggen vant kåringen var i 2006. I år gikk de igjen til topps, etterfulgt av Nordnæs Bataillon på annenplass og Nygaards Bataljon på tredje.

BAs jury, seks veteraner fra ulike buekorps, vurderte byens 14 korps etter uniformering, tromming, marsjering og disiplin. Juryen mener det generelle nivået i år er greit, men at 2015 ikke markerer noe toppår.

– Uniformeringen er bedre enn tidligere år, og det er lite hvite sokker og joggesko å se.

God rekruttering

I tillegg gis det poeng for godt oppmøte. Jurymedlemmene merker seg at årets totale antall på 618 marsjerende gutter og jenter er noe lavere enn fjorårets 633. Men der en del korps hadde en viss nedgang, var Dræggens et hederlig unntak.

BAs telling endte på hele 95 marsjerende – mot 77 i fjor.

– Det skyldes hardt arbeid, forteller tamburmajor Jan Øyvind Myklebust. Sjefen er enig.

– Vi har rekruttert på skolene mellom én og fire dager i uken. Det er et slit, men gøy når vi lykkes, forteller han, og tilføyer at tallet er representativt for oppmøtet ellers i år.

– I snitt har vi hatt 85 på linje.

Stolt av onkel

– Det er leit å høre om buekorpsene som merker nedgang i medlemstallet. Samtidig er det alltid folk som slutter fordi de blir eldre, og en vil ha nedgang dersom man ikke motarbeider den, sier Kamalkhani.

Jan Øyvind påstår dessuten at når noen først er vervet, er de enkle å få til å trives.

– Blir noen med hos oss, blir de lenge, sier han blidt.

En annen som var godt fornøyd med utfallet i kåringen, var sjefens egen nevø, 13 år gamle Aaron Kamilkhani, og slager på andre året.

– Det var veldig gøy, og jeg blir ganske stolt, sier Aaron.

Sjef Kamalkhani røper at han var en anelse skuffet over ikke å ha nådd målet om 100 fremmøtte da han blåste i fløyten ved marsjstart, men at det gikk over nokså fort.

– Da vi marsjerte ut og regnet sluttet, var det helt fantastisk. Det er synd jeg bare får oppleve det én gang.

– I år var ikke målet å vinne på 17. mai, men å ha en god og gøy sesong. Denne pokalen blir et bevis på dette, konstaterte Kamalkhani etter tildelingen.

– Har man en god sesong, kan en vinne pokalen også!