Gå til sidens hovedinnhold

Storbrann i sentrum

Artikkelen er over 13 år gammel

Bygården i Johannes Bruns gate fikk store skader i den voldsomme brannen.

Brannen ble meldt i 1745-tiden og det brant voldsomt i bygget før brannvesenet kom frem. Røyken fra den voldsomme brannen kunnen sees over hele byen.

Først klokken 2120 ble brannen meldt slukket.

- Flammene kommer ut av taket på begge sider av mønet og flammene står ut av bygget, sier BA.nos reporter på stedet, Birgitte Vaksdal.

BRUKTBUTIKK: Bygget ligger i enden av gaten, i Johannes Bruns gate 16 A, og det var en bruktbutikk som ble hardest rammet.

Deler av bygget har også adresse Nygårdsgaten.

Tonny Kolås var på jobb i sin butikk i samme bygget, da han oppdaget brannen.

- Jeg ekspederte en kunde da vi merket at det brant. Jeg løp ut og tok med meg et brannslukningsapparat, men det var helt nytteløst. Bygget var allerede helt overtent, sier han til BA.no.

Det knustktørre treet under taket gikk opp i røyk på noen minutter.

Flammene slo seg igjennom taket like før klokken 1800. Politiet har sperret et stort område rundt bygget.

Flere hundre mennesker har samlet seg utenfor sperringene.

KRAFTIG: Like før klokken 1830 brant det fremdeles kraftig i bygget, og politiet besluttet å evakuere nabobygget, Nygårdsgaten 89. Brannvesenet meldte at brannen var under kontroll klokken 1900.

- Det var ikke så mange mennesker i bygget og de kom ut av seg selv, sier operasjonsleder Asbjørn Andersen ved Hordaland politidistrikt.

Slukkingen kommer til å vare hele kvelden og på årets varmeste dag hadde brannfolkene en tung dag på jobb. Flere brett med vann ble konsumert av utslitte brannfolk.

- Ingen er skadet, og ingen personer er savnet, sier Andersen, som legger til at det er for tidlig å si noe om brannårsaken.

KAN IKKE UTELUKKE: Fungrende brannsjef Karl Otto Nesdal utelukker ikke at det kan ha vært folk i bygget.

- Ingen er savnet og vi har kontroll på de personene som bodde der, men det er observert folk inn og ut av bygget tidligere på dagen, så vi kan ikke vite sikkert før vi kan gå igjennom bygget. Det kan ikke skje før i morgen, nå er det altfor hett der inne, sier han til BA.no.

Brannvesenet slo storalarm og 40 brannfolk fra fem stasjoner kjørte til stedet.

- I dette området er det mange gamle bygninger, så vårt hovedmål var å hindre spredning av brannen. Vi fikk kontroll og det var ikke så stor spredningsfare, området var ganske avgrenset.

Brannvesenet vil drive slukningsarbeid utover kvelden og natten.

BA.no kommer tilbake med mer.