– Jeg fikk telefonen fra en nabo. Da jeg kom hjem, måtte jeg klyve over greiner for å komme meg inn døren, forteller Rune Soltveit til BA torsdag formiddag.

For 13 måneder siden dundret et 15 meter høyt tre ned fjellsiden, og over et hus i Bispengsgaten.

– Jeg er blitt fortalt at en ett år gammel jente ble trillet forbi sekunder før treet falt. Moren var helt rystet, fortalte nabo Ansgar Bergsvik til BA den gang.

Ventet på rotvelten

I ettkant tok kommunen grep, og fjernet en rekke risikotrær fra fjellsiden over gaten – kun ett år etter at de også hadde rassikret området.

Likevel skjedde altså det samme igjen onsdag kveld.

– Foreløpig er, utrolig nok, den eneste skaden jeg har funnet et knust vindu. Senere skal jeg se hvordan det har gått oppe på taket. Jeg krysser fingrene for at det er tett, sier Soltveit.

Han er ikke overrasket over at treet måtte slippe taket.

– Jeg har bodd i dette huset hele livet, og har vokst opp med at steiner og diverse har falt ned her. Vi har visst at det treet kom til å komme før eller siden, sier Soltveit.

– Vi er flere i nabolaget som har ment at det treet burde ha blitt fjernet, sammen med de andre. Det har stor rot, men det er veldig bratt oppi her, med mye løse steiner og lite jord, legger han til.

Artikkelen fortsetter under bildet

 

Viser til geolograpport

Jørn Tore Nilsen, seksjonsleder for veidrift i Bymiljøetaten, forteller at gaten foreløpig holdes stengt.

– Nå har en geolog vært på befaring, og det er besluttet å sikre fjellsiden gjøre noe sikring av fjellsiden i dag, for å gjøre området trygt for ryddearbeid, som starter i morgen, sier Nilsen.

– Etter at vi har ryddet, blir det en ny vurdering med geologen for å vurdere om det er trygt. Et tre har også revet ned deler av fangnettet, så det må vi reetablere etterpå, fortsetter han.

– Har kommunen gjort en for dårlig jobb med sikringen?

– Sikringen er etablert på bakgrunn av anbefalingene fra geolograpport og faglige vurderinger. Vi må støtte oss på de faglige vurderingene, svarer Nilsen.