Han har sikret kommunens svakeste mot «Urd»

Børge Haugetun (TVØ) forteller at Øygarden kommune er godt forberedt på stormen Urd, som skyller innover Vestlandet mandag ettermiddag.

Børge Haugetun (TVØ) forteller at Øygarden kommune er godt forberedt på stormen Urd, som skyller innover Vestlandet mandag ettermiddag. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Ordfører Børge Haugetun (TVØ) har plassert de mest pleietrengende, som bor hjemme, på Tednebakkane omsorgssenter før «Urd» feier inn over Øygarden kommune.

DEL

Øygarden kommune er en av de ytterste kommunene som får kjenne stormen «Urd» i løpet av mandag ettermiddag. Kommunens kommunalt ansatte har forberedt seg godt.

Tatt vare på de sykeste

– Vi har først og fremst plassert de mest pleietrengende sentralt i kommunen, om en skulle ha behov for krisehjelp, sier Børge Haugetun til BA.

Han er den kanskje siste ordføreren for det nåværende Øygarden kommune, og politikeren fra bygdelisten Tverrpolitisk valliste for Øygarden har forberedt seg godt før stormen gyver løs mandag ettermiddag.

– Vi har mange som er i beredskap gjennom kvelden og natten. Skjer det noe, så er vi godt forberedt, sier Haugetun.

Han frykter at kommunen vil være isolert om en ulykke skulle skje.

Det var nesten umulig å stå oppreist ved Svellingen fyr tidlig mandag ettermiddag.

Det var nesten umulig å stå oppreist ved Svellingen fyr tidlig mandag ettermiddag. Foto:

– Blir Sotrabroen stengt, vinden er for tøff for helikopter, og sjøveien er umulig å forsere, så kan det se stygt ut om noen virkelig trenger å komme seg til sykehus, sier ordføreren.

Øygarden kommune bikker 5000 innbyggere i løpet av 2017, og de deler legevakttjeneste med kommunene Fjell og Sund lenger sør.

– Det er ingen optimal situasjon, sier Haugetun.

Ber værturister om å passe seg

Han vet Øygarden er et yndet sted for dem som ønsker å få et møte med naturkreftene på kloss hold.

– Det er viktig at man holder seg på godt avstand fra sjøen. En har ingenting å stille opp med om naturkreftene tar tak i en, sier Haugetun.

Han ber også folk om å lade telefonene sine, bytte batteri i lommelykten og være forberedt på stormen som kommer.

– Vi har fått daglige oppdateringer av Fylkesmannen, og vi har god kontroll på stormen «Urd» nå, sier ordføreren.

Artikkeltags