Stortingspolitiker Erik Skutle siktet i narkosaken

Foto:

Av , og
Artikkelen er over 6 år gammel

Erik Skutle har erkjent bruk av hasj ved en anledning.

DEL

Stortingspolitiker Erik Skutle (24) er siktet for erverv, bruk og besittelse av narkotika.

Skutle har erkjent bruk av hasj, og BA vet at forholdet det dreier seg om, skal ha skjedd mens Skutle var stortingsrepresentant.

– Jeg har ingen kommentar, skriver Skutle i en tekstmelding til BA.

LES OGSÅ: Erna: – Nulltoleranse for narkotika i Høyre.

Han har torsdag sittet i avhør i Bergen, men er nå sluppet løs.

– Høyres stortingsgruppe er kjent med at en av våre representanter, Erik Skutle, i politiavhør har erkjent bruk av hasj ved en anledning, sier parlamentarisk leder Trond Helleland i en pressemelding til BA.

Høyre har nulltoleranse for bruk og besittelse av narkotika, påpeker han.

– Vi ser svært alvorlig på dette og i Høyre har vi nulltoleranse for bruk og besittelse av narkotika. Dette er et alvorlig tillitsbrudd overfor partiet og Høyres stortingsgruppe. Samtidig er det viktig å ivareta Skutle og forsøke å bistå ham på best mulig måte, sier parlamentarisk leder i Høyre, Trond Helleland.

– Jeg har vært i kontakt med ham og han har det etter forholdene bra. Han erkjenner å ha gjort noe ulovlig og beklager det grove tillitsbruddet, sier Helleland.

SKUTLE SVARER IKKE:

BA har i mange timer i dag forsøkt å få tak i Skutle, som foreløpig ikke har svart på våre mange henvendelser.

BA omtalte tidligere i dag at tre personer tidlig i 20-årene ble pågrepet i forbindelse med skoleaksjonen.

Erik Skutle (24) er altså en av disse.

BA vet at nyheten naturlig nok har sjokkert Høyre lokalt, men ingen ønsker å kommentere saken åpent.

Skutle var byrådsleder Ragnhild Stolt-Nielsens rådgiver da hun var skolebyråd i fjor. Stolt-Nielsen svarer følgende på BAs henvendelse om saken.

– Jeg vil ikke kommentere saken, sier Stolt-Nielsen, som henviser til stortingsgruppen.

Heller ikke ordfører Trude Drevland ønsker å kommentere saken.

Fylkesleder i Høyre, Liv Kari Eskeland, sier følgende til BA:

– Jeg er kjent med at det fra parlamentarisk leder Trond Helleland vil komme en pressemelding ganske snart. Foreløpig viser jeg til denne.

FOR LEGALISERING

Fredag gikk Skutle ut i BT og tok til orde for legalisering av hasj. Dette var i kjøvannet av at nærmere 40 skoleelever ble pågrepet for narkotikabruk i Fana og Ytrebygden.

– Det som er kommet frem denne uken, viser hvor åpen og tilgjengelig cannabis er. Det beste ville vært å regulere salget, med åpningstider og prismekanismer. At så mange blir tatt, viser hvor vanlig det er, sa Skutle til BT 21. februar.

- Jeg visste at det er vanlig å bruke cannabis og slike stoffer. Jeg husker godt mitt siste år på videregående, det er ikke så lenge siden, og det var mye narkotika i omløp, spesielt cannabis. Mange bruker det som substitutt for alkohol, sa Skutle videre på spørsmål om han hadde hørt om distribusjonsnettverket.

Han ville ikke kommentere sin egen befatning med cannabis, men uttalte til VG at han ikke «bruker» i presens.

ERVERV, BRUK OG BESITTELSE

Politiadvokat Marita Mellingen i Hordaland politidistrikt fortalte BA tidligere i dag at de tre som i dag ble pågrepet i forbindelse med narkoaksjonen er siktet for erverv, bruk og besittelse av narkotika.

– Det er tre navn som har dukket opp i forbindelse med etterforskningen og skoleaksjonene, sier politiadvokat Mellingen.

Politiet i Bergen vil ikke si noe om hvem personene er.

– Vi kommenterer ikke navn, sier politioverbetjent Jørn Solsvik til BA.

Tidligere i dag sa Mellingen til BA at de tre etter all sannsynlighet ville bli løssluppet i dag, og etter det BA kjenner til er Skutle sluppet løs.

Artikkeltags