Gå til sidens hovedinnhold

Støttemarkering for Israel på torsdag

Artikkelen er over 12 år gammel

Markeringen for Israel som skulle avholdes i Bergen i dag ble avlyst på grunn av sikkerheten. Nå er det satt ny dato.

Det blir avholdt støttemarkering for Israel på Festplassen førstkommende torsdag klokken 1800.

Ifølge arrangøren vil bli avholdt støtte til ofrene på begge sider, for Israels rett til selvforsvar og mot terrorisme.

– Ta med israelske flagg, oppfordrer Med Israel for Fred (MIFF) på sine hjemmesider.

Med Israel for fred, Norge-Israelforeningen, Ordet og Israel og Internasjonale Kristne Ambassade står bak arrangementet.

TRYGGERE: Markeringen skal ifølge MIFF være godkjent av politiet.

– Politiet hadde lite mannskap denne helgen og vi har fått godkjenning til å ha merkeringen på torsdag. Det er en våpenhvile i Gaza rett rundt hjørnet, og jeg tror det har bidratt til at politiet har vurdert situasjonen annerledes med tanke på den nye datoen, sier Morten Fjell Rasmussen, styreleder i MIFF til BA.

– Vi skal heller ha en punkmarkering for å bedre sikkerheten, sier Rasmussen.

Blant appellantene kommer Odd Sverre Hove, sjefredaktør i DagenMagazinet.

REAKSJONER: Rasmussen forteller at de har fått en del reaksjoner fra bekymrede folk etter at dagens støttemarkering ble avlyst.

– Mange av våre medlemmer og andre har vært bekymret for at en ytring i offentlig rom skal bli avlyst som følge av press. Det er ikke noe som bare vi som Israelsvenner bør være bekymret over, men noe som er et felles anliggende for hele befolkningen i et demokratisk land, sier han.

– Justisministeren vår uttalte at det ikke må bli sånn at folk må slutte å benytte seg av ytringsfrihet på grunn av trusler. Også derfor synes vi det er viktig å gjennomføre en slik markering.

Ifølge Rasmussen har arrangørene empati for ofrende i Gaza.

– Det gjør like vondt for oss som for andre når sivile blir drept, sier han, men vektlegger samtidig at Hamas ikke er en ufarlig organisasjon:

– Mange ser på Hamas som en speiderforening med kinaputter, men det er langt fra det. Hamas er et fascistisk regime som skyver sin egen befolkning foran seg, sier han.