– Det er et berg av boss her, og det ligger engangsgriller strødd utover forteller Kjetil Bergo til BA.no

Han har reist til Tennebekktjernet for å kose seg, men idyllen forstyrres av alt bosset som flyter på stranden. Engansgriller ligger også spredd utover.

– Hva skal man gjøre? Folk reiser jo hit for å kose seg, de tenker ikke på at det er streik. Det er ingen som gidder å ta med seg bosset hjem, sier Bergo.

Har du bosstips? BA tar med glede imot på sms/mms til 2229 med kodeord BAfoto, epost til tips@ba.no eller telefon 800 33 044.

RAMMER 340 000 INNBYGGERE

– Vi har fått meldinger om at bosset flyter på noen badestrender, forteller kommunikasjonssjef i BIR, Mette Nygård Havre, til BA.no

Fra tirsdag vil ikke BIR hente restavfall hjemme hos folk. Det er kommunene Askøy, Bergen, Fusa, Os, Osterøy, Samnanger, Sund, Kvam og Vaksdal i Hordaland som vil bli rammet av problemet.

Grunnen er at 19 maskinister er i streik, slik at avfallet ikke kan bli brent som vanlig. Energianlegget til BIR er i ferd med å bli fullt, og det finnes ikke noe sted å mellomlagre bosset til streiken er over.

– 340 000 innbyggere får ikke hentet restavfallet sitt fordi det er nesten fullt i energianlegget. Vi har bare litt plass igjen, som vi må ha hvis det skulle komme smittefarlig avfall, sier Havre.

– FAREN ER AT DET BEGYNNER Å LUKTE

Hvis streiken fortsetter kommer det til å ramme mange av Bergens innbyggere, og Havre oppfordrer folk til å ta ansvar.

– Faren er at det begynner å lukte, og at det kommer rotter og andre skadedyr. Restavfallet kan hope seg opp, så det er viktig at man kildesorterer. Vi kommer fortsatt til å hente papir og papp, så derfor er det viktig at folk ikke legger dette i restavfallet. I tillegg bør man kanskje ta en ekstra pose rundt bosset, og sette bosspannene i skygen.