Måtte stengte Åstveit helsesenter på grunn av streik

Åstveit helsesenter i streik

Åstveit helsesenter i streik Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Sykepleierstreiken gjør at Åstveit helsesenter fredag måtte stenge.

DEL

Om lag 50 pasienter ble fredag sendt hjem.

Det melder BT.

Til avisen forteller institusjonsleder Tone Kallekleiv at hun er fortvilt.

– Jeg har pasienter som startet behandling for bare to dager siden og som nå blir sendt hjem. Det er en meget tragisk situasjon, sier hun.

– Store utfordringer

På landsbasis har 55 sykepleiere ved pasienthotell og rehabiliteringsinstitusjoner i seks fylker blitt tatt ut i streik. Det skjedde etter at meklingen mellom Norsk Sykepleierforbund og NHO Service og Handel ikke førte frem torsdag morgen.

Jeg kan ha sympati med de streikende. Men jeg har store utfordringer med å se forsvarligheten med å ta ut så mange sykepleiere hos oss i streik, uttalte institusjonsleder Kallekleiv til BA.

I Bergen rammes Åsteveit Helsesenter og Haukeland pasienthotell kraftig av streiken.

Mens 16 av 19 sykepleiere er tatt ut i streik ved Åstveit Helsesenter, er syv av åtte sykepleiere på pasienthotellet tatt ut i streik.

FAKTA

Rundt 500 sykepleiere er omfattet av pleie- og omsorgsoverenskomsten. Bedriftene som er tatt ut i første fase utfører oppdrag for helseforetakene. 55 sykepleiere ved pasienthoteller, helsesenter og rehabiliteringssenter i seks ulike fylker rammes av første streikeuttak, ifølge forbundet.

Virksomhetene som er omfattet av første streikeuttak, er: Åstveit Helsesenter AS og Eurest Haukeland pasienthotell AS (NSF Hordaland), Eurest Zefyr pasienthotell AS (NSF Nordland), Eurest Ullevål pasienthotell AS (NSF Oslo), Godthaab Helse- og rehabilitering (NSF Akershus), Rehabiliteringssenteret Nord-Norges Kurbad AS (NSF Troms) og Ringen Rehabiliteringssenter AS (NSF Hedmark).

Artikkeltags