Gå til sidens hovedinnhold

Fjordkraft verdt 3,2 milliarder kroner

Artikkelen er over 3 år gammel

Selskapet økte i verdi etter børsnotering.

Strømleverandøren har sin første dag på Oslo Børs onsdag. Ved notering ble Fjordkraft-aksjen notert til 31 kroner, noe som tilsvarer en markedsverdi på drøyt 3,2 milliarder kroner. Noen timer senere var aksjen økt til drøyt 32,59 kroner. Fjordkraft har fått rundt 1400 aksjonærer, melder selskapet på sine hjemmesider.

– En børsnotering vil forenkle tilgangen til kapital og gi Fjordkraft en aksje som vil være attraktiv som betalingsmiddel ved kjøp av selskaper og kundeporteføljer, sier administrerende direktør Rolf Barmen i meldingen.

Har vokst kraftig

Selskapet ble etablert i 2001, og var da et regionalt strømselskap med kunder i Vestfold, Telemark og Bergen. Siden har selskapet vokst kraftig.

– Vi er stolt av posisjonen Fjordkraft har utviklet de siste årene, sier Barmen.

Han forteller i meldingen at selskapet har et klart mål om vekst, både organisk og gjennom oppkjøp. Nylig varslet selskapet at de har inngått avtale om å kjøpe TrønderEnergi Marked AS. Det er et datterselskap av TrønderEnergi og har omkring 62.000 kunder.

– Børsnoteringen bidrar til å legge til rette for at Fjorkraft kan ta en ledende posisjon i et marked som i dag består av mer enn hundre strømleverandører, sier Fjordkraft-direktøren.

Ny styreleder

I forbindelse med noteringen tiltrådte også den mangeårige medielederen Per Axel Koch som ny styreleder. Koch har i flere år vært konsernsjef i Polaris Media, og er blant annet styremedlem i Finn.no og styreleder i AtB AS, Trondheims svar på Skyss.

Live Haukvik og Steinar Sønsteby er også nye i styret.

Fjordkraft blir det 15. selskapet med hovedkontor i Bergen som er notert på Oslo Børs sin hovedliste.

Kommentarer til denne saken