Studenter starter eget buekorps

Artikkelen er over 16 år gammel

Studentene i Bergen ønsker et bedre forhold til byens buekorps. I går stiftet de derfor sitt eget, Nygårdshøyden Bataljon.

DEL
– Vi ønsker å avlaste de etablerte buekorpsene. Hvis noen føler seg mobbet, kan de mobbe oss, sier Erik Tønnenes, leder i interimsstyret for korpset.

Studentene har ingen planer om å konkurrere med Sydnæs, Nygaards og de andre guttekorpsene, som har en 150 år lang tradisjon.

BEGGE KJØNN
Bataljonen skal være inkluderende, der begge kjønn blir representert, uansett legning, går det frem av statuttene til korpset. Sesongen starter først i august, altså etter at de andre korpsene har sluttet å marsjere.

Men øvelsene i eksersis og disiplin skal foregå utenfor byens ungdomsskoler og videregående skole midt i eksamenstiden.

– Er dette bare en tullete protest mot buekorpsbevegelsen?

Overhodet ikke. Grunnen til det dårlige forholdet mellom buekorps og studenter, er at vi ikke har fått være med. Nå får vi også være med på leken, sier Tønnenes med krav på å bli trodd.

Studentene håper samtidig å få lettere innpass i næringslivet i Bergen gjennom å delta i buekorps.

En time etter at korpset ble stiftet, hadde allerede 12-13 møringer, trøndere, østlendinger og en og annen vestlending sluttet seg til i rekkene.

TRENGER TRENING
En liten oppvisning for BAs fotograf avslørte at studentene må gå i hardtrening når det gjelder marsjering, tromming og disiplin.

I motsetning til de tradisjonelle korpsene, har studentene ikke tenkt å gå rundt i gatene med buer eller rifler

– Vi skal ikke bære våpen, men bøker. Spørsmålet om uniform er ennå ikke avklart, forteller en av stifterne.

Ildsjelene bak Nygårdshøyden Bataljon tror de ganske fort blir tatt på alvor selv om byen har en 150 års buekorpstradisjon.

– 150 år er ingenting i et geologisk perspektiv, utbryter en geologistudent med trønderdialekt.

– Vi har i dag 8. mars og 8. mai. Nå får vi også 8. april, forteller en historiestudent som var med på å stifte korpset i går.

– Rekrutteringsarbeidet er allerede i gang. Vi regner med å stille med minst 200 på linje på den første marsjdagen i august, sier de optimistiske studentene.

Artikkeltags