VM-bilene slipper bompenger

Bilene tilknyttet Sykkel-VM slipper å betale bompenger.

Bilene tilknyttet Sykkel-VM slipper å betale bompenger. Foto:

Bergen 2017 slipper unna ekstraregningen på 150.000 kroner i bompenger.

DEL

– Dette er selvfølgelig veldig gledelig, men noe annet ville jeg syntes var veldig unaturlig, sier sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen til NRK.

Det var i slutten av august at VM-arrangøren fikk avslag på søknaden om bompengefritak for bilene som skal ferdes i VM-løypen. Bergen 2017, organisasjonen bak sykkel-VM i Bergen, risikerte en ekstraregning på 150.000 kroner.

– Dette er penger vi ikke har lagt inn i budsjettet i det hele tatt, sa Hansen den gang.

– Ikke grunnlag for bompenger

Det var Statens vegvesen som avslo den første søknaden. Avslaget ble anket til Vegdirektoratet, og tirsdag kom svaret. De hundretalls bilene tilknyttet VM-sirkuset får grønt lys til å kjøre gratis gjennom bomringene.

– De slipper unna bompenger fordi veiene likevel er stengt for allmenn ferdsel, og det ikke er grunnlag for å kreve inn bompenger, sier pressesjef i Vegdirektoratet, Kjell-Bjørn Vinje, til NRK.

VM-arrangøren skal ha 105 biler i løypen under arrangementet. I tillegg har de 80 deltakernasjonene sine egne kjøretøy. Bare i sentrumsområdene var det ifølge sykkelpresidenten snakk i 60 bompasseringer totalt.

– Vi trenger fritaket, fordi vi uansett får betydelige bompengeutgifter før, under og etter VM, sier Hansen.

Fikk beskjed om å kjøpe brikker

I sitt avslag anbefalte Statens vegvesen Bergen 2017 om å gå til anskaffelse av Autopass-brikker.

– Så sparer de noen kroner på rabattene, sa seniorrådgiver Kristian Bauge i Statens vegvesen region vest til NRK da avslaget først ble omtalt i media.

Det slipper altså VM-arrangøren å gjøre. Dermed har de én bekymring mindre før det hele braker løs til helgen.

Artikkeltags