Gå til sidens hovedinnhold

Synkehull på Laksevåg

Artikkelen er over 8 år gammel

Politiet melder lørdag kveld om et synkehull i Lille Damsgårdsvei.

Synkehullet er oppdaget i gaten. Det skal være en meter i diameter og en meter dypt, melder Hordaland politidistrikt.

Veitrafikksentralen ble dermed varslet, men siden det er en kommunal vei, ble saken overført til kommunen.

– Vi har nettopp fått melding om et hull i veien som må sjekkes med en gang, sier driftsleder Håkon Fasting kommunens vaktsentral.

Han vet ennå ikke hva som har skjedd.

– Det kan være et vannledningsbrudd som undergraver veien eller at veien har sunket sammen på grunn av mye nedbør den siste tiden. Men dette blir bare spekulasjoner. Nå må vi få undersøkt dette, legger han til.

– FLAKS AT JEG IKKE HAVNET OPPI

– Jeg har kjørt her to ganger i dag, så det var flaks at det ikke var da det plutselig ble hull. Men jeg kjente at det var noe galt med veien, men jeg skjønte ikke hva det var, sier Iolrissa Soumaltoro som bor like i nærheten av synkehullet.

– Jeg tror det er en vannledning som det har gått hull på, og så har jorden blitt vasket vekk rundt ledningen, og så har grunnen sunket. Det er ikke noen ting under her nå. Hvis ikke det er derfor, så skjønner jeg ingenting, sier Robert Ølmheim, vakthavende i trafikketaten til Bergen kommune.

Bergen vann er akkurat kommet til stedet for å undersøke saken.

Naboer og skuelystne er også på plass.

OPPDAGET HULLET

BA-avisbud Rahil Hassan Siddiqi oppdaget hullet.

– Jeg gikk på tur med hunden min. Da jeg gikk den ene veien var alt ok, men da jeg kom tilbake, skjønte jeg at det var noe galt. Det ramlet asfalt nedi hullet. Da var klokken cirka 18, sier han til BA.

IKKE VANNLEDNINGSBRUDD

Klokken 2020 har Ølmheim kommet litt nærmere en oppklaring på mysteriet på Damsgård.

– Bergen Vann har vært og lyttet etter ledningsbrudd. De har ikke funnet noe. Så det som mest sannsynlig har skjedd er at masse er vasket vekk, på grunn av større mengde nedbør. Og når solen har varmet i dag, så har asfalten myknet og etter hvert gitt etter, sier han til BA.

Nå venter han på Løvås entreprenør.

– De skal komme og og fylle i. Det kan hende det setter seg litt. Vi må nok gjøre noe mer i etterkant også mest sannsynlig, sier Ølmheim til BA.

BA kommer tilbake med mer.

Kommentarer til denne saken