Gå til sidens hovedinnhold

Ta med nyhetene på ferie

Artikkelen er over 12 år gammel

Å surfe på nettet med mobilen blir stadig mer populært. Nå lanserer BA en enklere, bedre og raskere løsning.

I Japan surfer ungdom allerede mer på mobil enn via datamaskin, mens mobilbruken her hjemme stadig tar markedsandeler av den totale nettsurfingen.

BA og de andre A-presseavisene har hatt egne mobilløsninger for nettsurfing i en lengre periode (bytt «www» med «mobil» i nettadressen for mobilversjonen). Denne løsningen har nå gjennomgått en oppjustering, og er klar til å ta imot framtidens mobilsurfere.

TILGJENGELIG: – For oss er det viktig at lokalavisene er tilgjengelig der hvor leserne befinner seg. De vil i framtiden lese lokalavisen uavhengig av tid og sted, og da må vi gi dem et best mulig produkt. Spesielt iPhone-eiere surfer allerede mye med telefonen, noe de gjør selv om datamaskinen bare er et par meter unna, sier Dag Erlend Lohne Mohn i A-pressen Interaktiv (API).

Den nye mobilløsningen på mobil.ba.no rydder plass for to spalter på forsiden når mobiltelefoner med store skjermer brukes. Dermed blir mer av innholdet synlig.

– Tidligere har dette vært prøvd mot iPhone, men nå fungerer det også med andre telefoner. Dette gjør opplevelsen av å lese nyheter via mobilen mye bedre, forteller mobilsjefen i API.

LOKALE NYHETER: Selv om A-presseavisene nå har fått nye og moderne mobilsider, jobbes det stadig med å gjøre sidene enda mer funksjonell.

– Mobilløsningen blir kontinuerlig videreutviklet, og fokus nå ligger på lesbarhet og nye funksjoner, forteller han.

Tiden da man ikke fikk med seg de lokale nyhetene når man var bortreist, er definitivt over.

– Spesielt nå som ferietiden er over oss, er det svært aktuelt å lese nyheter på mobilen. Så husk at du kan ta lokalavisen med deg over alt – om du bare husker å ta med deg mobilen da, sier Lohne Mohn med et smil.

På mobil.ba.no finner du også en god og omfattende speasialtilpasset livetjeneste slik at du kan følge blant annet tippeligaen, 1. divisjon, engelsk fotball og landslagsfotballen spark for spark.