To store hakekors, rasistiske symboler og slagord møtte barn, ansatte og foreldre i Brinken barnehage i Fyllingsdalen tirsdag i forrige uke.

«Ut med pakket», «Sieg Heil» og «Combat 18» var blant slagordene som var tagget med røde bokstaver på flere vegger og en dør i barnehagen. Det skriver Sydvesten.

Forståelig nok var det ingen som satte pris på synet som møtte dem da de skulle starte dagen.

– Det ble en ganske amper stemning her den morgenen. Mange av foreldrene reagerte sterkt på synet som møtte dem. Dette er bare så trist og litt uhyggelig, sier assisterende styrer Katrine Borgen til Sydvesten. Hun tror ikke hærverket er personlig ment overfor noen ansatte eller barn som går der, ettersom stedet der taggingen fant sted er et populært sted for ungdom å sitte på kveldstid.

FLERE HENDELSER: Politiet ser likevel svært alvorlig på hendelsen. Ifølge Sydvesten har det vært flere lignende tilfeller den siste tiden, der tagging av rasistiske symboler og slagord har stått sentralt. Det bekrefter Arnfinn Grydeland ved Fyllingsdalen politistasjon overfor avisen.

– Det er en del ungdommer i vårt distrikt som har nynazistiske interesser og sympatier. Vi følger med og tar dette på største alvor, forsikrer Grydeland.

Politiet har en gruppe ungdommer i kikkerten i forhold til saken, men ingen er så langt knyttet direkte til noen av episodene.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) er koblet inn i saken, noe Grydeland sier er naturlig i saker som dette.