– Takknemlig for å være i live

Artikkelen er over 6 år gammel

Asbjørn Ellingsen (62) fikk livet snudd opp ned etter at han ble påkjørt av en postbil og måtte amputere begge bena. Likevel ser han lyst på fremtiden.

DEL

(Se det sterke intervjuet i toppen av saken).

For knappe fire uker siden sto 62-åringen foran boligen sin i Mårdalen. Han hadde akkurat vært på jobb da han bestemte seg for å stoppe opp og slå av en prat med vaktmesteren.

– Vi sto og pratet en stund da en postbil plutselig kom mot oss nedover bakken. Jeg hørte et høyt smell og kjente raskt enorme smerter i bena, forteller Ellingsen.

TAKKNEMLIG

Ambulansepersonell kom raskt til stedet. Både Ellingsen og borettslagets vaktmester ble fraktet direkte til Haukeland sykehus.

– Først og fremst er jeg takknemlig for å være i live. Jeg vet at jeg mistet mye blod rett etter ulykken, og hadde det ikke vært for dyktig ambulanse- og helsepersonell, hadde jeg kanskje ikke sittet her nå, sier han.

Ellingsen var hardt skadet og trengte blodoverføring for å overleve.

– Det var først da jeg kom til bevissthet på sykehuset at jeg forsto omfanget av skadene. Jeg hadde mye smerter, sier han.

På ortopedisk avdeling på Haukeland sitter Ellingsen i rullestol etter at legene måtte amputere bort begge bena.

– Det ene benet ble fjernet med én gang. Legene var optimistiske angående det høyre benet, men da det så dårlig ut etter operasjonen tok jeg den tøffe avgjørelsen om å la dem amputere bort det også, forteller han.

FØLER IKKE BITTERHET

Ellingsen roser leger og sykepleiere for måten han er blitt behandlet på.

– Personalet på Haukeland har vært fantastisk. Jeg har fått den beste pleien jeg kunne få.

Han føler ingen bitterhet overfor sjåføren av postbilen.

– Om det er noe jeg kan bidra med for å gjøre det lettere for sjåføren, så vil jeg gjerne det. Dette kan ikke være lett for ham heller.

Ellingsen har et stort ønske om å møte mannen som var ansvarlig for ulykken.

– Jeg håper han vil gå med på å treffe meg en gang. Da vil jeg fortelle at jeg verken er sint eller bitter for det som skjedde. Jeg får ikke bena mine tilbake av den grunn.

Politiet etterforsker fremdeles ulykken.

Artikkeltags