Det skriver Bergen kommune i en pressemelding.

Tall Ships Races ble sist arrangert i Bergen i 2014.

– Jeg ser frem til arbeidet som CoEvent nå skal ta fatt på. Vi husker alle Tall Ships Races fra 2014 som en fantastisk folkefest. Det er gledelig at vi får et lokalkjent og dyktig selskap til å gjennomføre arrangementet, sier byråd for klima, kultur og næring, Julie Andersland i pressemeldingen.

Da BA omtalte arrangementet i desember, var det ingen lokale eventselskapet som ville arrangere seilskutefesten som skal finne sted mellom 21. og 24. juli neste sommer.

– Ser ikke muligheten til å gå i balanse

Flere potensielle tilbydere sa til BA at de syntes det var vanskelig å vurdere den økonomiske risikoen i prosjektet.

Totalkostnaden for prosjektet er minst 18 millioner kroner. Tilbyder vil få overført 7,5 millioner i prosjektmidler fra Bergen kommune, står det i anbudsbeskrivelsen.

Utover dette forventes det at tilbyder selv sikrer økonomien i prosjektet gjennom diverse sponsoravtaler og samarbeidsavtaler.

– For vår del var det uaktuelt å gi tilbud. Vi ser ikke muligheter for en ekstern tilbyder til å gå i balanse. Det er ikke aktuelt å ta risikoen, sa daglig leder Frank Nes i Bergen Live AS i desember.

Tror på ny folkefest

Haavard Monsen, daglig leder i CoEvent er langt mer optimistisk og skriver følgende i en sms til BA.

– Økonomisk risiko er det i alle slike prosjekter. Vi ser på det som en kalkulert risiko og har overfor Bergen kommune presentert en løsning som vi mener er fornuftig. Vi husker Tall Ships Races 2014 som en flott folkefest og når muligheten nå kom til for å kunne være med på å bidra inn mot 2019-arrangementet, grep vi sjansen.

Monsen skriver at CoEvent vil jobbe tett sammen med Bergen kommune, samarbeidspartnere og næringsliv for å få på plass et arrangement Bergen kan være stolte av.

– I tillegg håper vi byen er klar for en stor felles dugnad slik at vi i juli 2019 kan skape en ny folkefest i byen vår.

The Tall Ships Races

The Tall Ships Races er et årlig internasjonalt arrangement for seiltrening som ble gjennomført for første gang i 1956.

Arrangementet blir administrert av Sail Training International (STI) som har hovedkontor i Portsmouth i England.

STI er registrert som en ideell organisasjon med medlemmer over hele verden.

Et av hovedmålene til STI er å bidra til å utvikle og utdanne ungdommer mellom 15–25 år gjennom seiltrening, uavhengig av nasjonalitet, kultur, religion, kjønn eller sosial bakgrunn.

Bergen var vertshavn for første gang i 1993, og har siden vært vertskap i 2001, i 2008 og i 2014.