Gründere med omsorgs-app

Silje Katrine Robinson og Kristine Askvik står bak appen «weCare», som skal være et verktøy for pårørende som samarbeider med andre om å hjelpe eldre i familien.

Silje Katrine Robinson og Kristine Askvik står bak appen «weCare», som skal være et verktøy for pårørende som samarbeider med andre om å hjelpe eldre i familien. Foto:

De var selv pårørende og kjente på behovet for et verktøy for å gjøre jobben som pårørende enklere. Da kom ideen om en app.

DEL

– Det hele går egentlig på å gjøre hverdagen enklere og tryggere for både de pårørende og dem som trenger hjelp, forteller Kristine Askvik.

Hun og Silje Katrine Robinson er gründerne bak appen «weCare», som skal gjøre samarbeidet mellom de pårørende mer oversiktlig. En app er et dataprogram som kan installeres på smarttelefon, nettbrett eller andre mobile enheter.

– Vi er selv pårørende og så behovet for å gjøre samarbeidet om å gi omsorg enklere, det var slik vi fikk ideen til appen.

I løpet av de to siste årene har de sammen med en utvikler jobbet med appen. Den har blitt testet av hundrevis av pårørende, og er nå klar.

– Den første versjonen er ferdig nå, men den kommer til å bli utviklet videre etter hvert som vi får tilbakemeldinger, sier Robinson.

Saken fortsetter under bildet.

Ny: Appen har blitt utviklet og testet i to år, og har denne helgen en «førpremiere».

Ny: Appen har blitt utviklet og testet i to år, og har denne helgen en «førpremiere».

Barnebarna på banen

I løpet av testperioden har gründerne sett at det ofte er kvinnene i familiene som er flinkest til å ta kontrollen og de som tar mest omsorg for de eldre som trenger hjelp.

– Men med appen tror vi at det også vil bli enklere for barnebarn å bidra mer, sier de.

– Heftig å være gründer

I løpet av de drøye to årene som app-gründere, har de spart inn på alle andre områder.

Askvik har blant annet hatt gjester boende hos seg gjennom Airbnb hele veien, og de forteller begge at det har blitt mye havregrøt for å spare penger og finansiere appen.

– Det er heftig å være gründer, det er helt klart. Men det har vært veldig gøy og spennende også, sier Robinson.

Nå er de to damene på investorjakt for å videreutvikle appen, og vil gjerne ha kvinner inn på eiersiden.

– Det er ofte kvinner i 50- og 60-årene som tar mye ansvar når det gjelder omsorg for eldre, derfor ville det vært gøy om det var noen av disse som ville investere og bli med oss videre, sier gründerne.

Artikkeltags