Gå til sidens hovedinnhold

Arrangerte IT-kveld for 130 unge jenter: – Måtte stoppe påmeldingen

Artikkelen er over 2 år gammel

For første gang ble det arrangert en IT-kveld for unge jenter i Bergen. Da strømmet det på med folk.

– Dette er for å få jenter til å se at det finnes masse innenfor teknologi, forteller Ina Espås.

Hun er en av flere som sto bak arrangementet for jenter mellom seks og 18 år. Målet er å få flere jenter interessert i IT og gi dem lysten til en karriere innenfor teknologi-feltet.

I lokalene til Medielandsbyen arrangerte organisasjonene OD@-nettverket, Dataforeningen, Girl Geek Dinner og Lær Kidsa Koding en kveld med foredrag, omvisning og workshops.

Fikk teste ny app

– Behovet er enormt. Vi er fremdeles altfor få kvinner i denne bransjen. Det er ikke bare for dem som sitter på gutterommet, påpeker Espås.

Arrangørene var imponerte over oppmøtet.

– Nå er det vel rundt 130 jenter her, og vi måtte stoppe påmeldingen til slutt. Det er veldig kult at det var så mange som vil komme og se, forteller Cecilie Wian, som jobber i bedriften Knowit.

Wian sto bak en av workshopene torsdag kveld. Hun er for tiden leid inn av TV 2 og lot barna få teste ut en demo av ny app for TV 2 Sumo.

– Dere gå inn i appen og registrere en ny bruker. Så skal dere skrive ned alt dere finner som er feil, sier Wian til jentene.

Edith (6) og Agnes (7) var to av jentene som hadde tatt turen sammen med mødrene sine.

– Vi tenke dette ville bli kjempegøy. Jenter og teknologi trenger å fremmes. Barna er jo vant med iPad, data og telefon fra før og er flinke med det, sier moren til Edith, Malin Jönsson.

Men oppgaven var ikke bare enkel.

– Dette var vanskelig. Jeg har aldri gjort noe sånt før, sier Agnes mens hun sitter med et nettbrett og forsøker å logge seg inn.

Samtidig synes hun det var en morsom oppgave og ga ikke opp.

Barn ser andre ting

Espås mener det er flere fordeler ved å slippe barn til slike øvelser.

– De er vant med teknologi helt fra de er født og har en nysgjerrighet. Jeg tror de ser ting vi ikke ville sett, mener hun.

 

Lignende arrangementer har tidligere vært gjort i Oslo med stor suksess.

– Nå viser vi at dette også kan gjøres i Bergen, og vi ønsker at det skal bli enda større her, sier Espås.

Hun satser på at arrangementet kan bli en årlig tradisjon. Tidspunktet for kvelden var heller ikke tilfeldig. Den fjerde torsdagen i april markeres nemlig Girls in ICT Day verden over. Dette initiativet er tilknyttet FN og arbeider for å skape et miljø som oppmuntrer jenter til å vurdere karrierer innen IT.

Kommentarer til denne saken