(Nettavisen:) Har du sett og hørt uvanlig mye om 90-tallets heltefigurer fra «Pokémon» i det siste? Det er ikke tilfeldig.

6. juli lanserte nemlig Nintendo mobilspillet Pokémon Go i USA, New Zealand og Australia, og suksessen kom så å si umiddelbart.

På fem dager ble spillet lastet ned hele 7,5 millioner ganger. Nintendo skal allerede ha tjent enorme summer på appen og Nintendo-aksjen har steget 25 prosent i verdi.

Så mange har lastet ned spillet på iOS og Android at Nintendo har valgt å vente med å lansere spillet i Europa og Asia, rett og slett i frykt for at spillets servere ikke skal takle den store pågangen.

Tidspunktet for lansering i Europa er dermed satt på vent, skriver The Telegraph.


Jakter Pokémon i virkelige omgivelser

Selve spillet er basert på såkalt argumented reality-teknologi. Spillerne skal jakte digitale Pokémon-figurer som dukker opp på mobilen.

For å kunne gjøre dette må spilleren fysisk bevege seg rundt, og ved hjelp av GPS er spillets bakgrunn hentet fra den nøyaktige posisjonen spilleren befinner seg på. Slik blandes virkelighet med fantasifigurer i det populære spillet.

(Saken fortsetter under bildet)

– Falt ned en grøft

Allerede er det meldt om flere uhell i forbindelse med bruk av spillet, skriver Washington Post.

I den amerikanske byen Riverton fant en 19 år gammel jente et lik mens hun jaktet Pokémon-figurer langs en elv.

Mens politiet i delstaten Missouri har meldt om minst fire personer som har benyttet spillet for å lure ofre til avsidesliggende områder for å robbe dem.

På nyhetsnettstedet Reddit - som har en egen side for spillet - forteller flere historier om skader som følge av spilling.

– Ikke engang 30 minutter hadde gått siden spillet ble lansert før jeg sklei og falt ned en grøft, skriver en.

– Spillet fikk meg på akutten, skriver en annen.