– Jeg er så trist over det som har skjedd i Frankrike. Som muslim fordømmer jeg angrepene. Samtidig føler jeg et ansvar for å arrangere en markering mot terror og for å minnes ofrene, sier Nooshin Zaery.

Zaery er leder av Islamsk dialog i Norge. Sammen med Den Franske Alliansen i Bergen har hun tatt initiativ til en minnemarkering på Torgallmenningen søndag klokken 14.

Henger ut muslimer

– Vi ønsker å vise at muslimer ikke er farlige, og at vi tar avstand fra de fryktelige handlingene.

– Vi har ingenting med IS (Islamsk Stat) og terrorister å gjøre. IS bruker religion til å henge ut alle andre muslimer, sier Zaery.

Hun frykter nå at det brutale terrorangrepet vil føre til økt muslimhat i Bergen og i resten av Norge.

– Vi merker at folk er skeptiske til muslimer. Min søster er drosjesjåfør. Hun sa til meg i dag at hun grudde seg til å gå på jobb. Hun er redd for vonde kommentarer fordi hun er muslim.

– Dette angrepet har ingenting med Islam å gjøre i det hele tatt. Vi er imot å drepe. Jeg må hele tiden forsvare min religion som jeg er født inn i. IS representerer overhodet ikke min religion, sier Haisam Al-Abdi.

Han er født i Algerie, men flyttet til Bergen da han var seks år.

– De har misforstått hele Koranen der det står tydelig at de som dreper et uskyldig menneske er som å drepe hele menneskeheten, sier Al-Abdi.

Frykter mindre sympati

– Jeg skal rappe på markeringen. Jeg håper å få sette ord på det jeg føler. Jeg er oppgitt over at de bruker religionen som skjold og svartmaler vår identitet.

Samba Njie, leder i Felles Innvandrerråd, frykter at terrorangrepet vil føre til mindre sympati for flyktningene som kommer til Bergen.

– Det er bare en liten promille av muslimene som mistolker religionen og gjør avskyelige handlinger som dette.

– Vi muslimer må stå sammen og si at vi er imot terror, sier Njie.

– Vi må støtte opp om våre felles verdier, uansett religion. Folk må skille mellom ekstremister og religion, sier Njie som selv er muslim.

Vil vise solidaritet

Mansoor Hussein var den første i Bergen som tok initiativ til dagens markering mot terror.

– Min personlige intensjon er å vise solidaritet for det franske folk samt alle som opplever terror daglig. Det er viktig at vi står samlet mot de ondskapsfulle handlingene og hatet, sier han.