– Alle her er veldig redde

Abdelmajid Jerad er i Sousse i Tunisia.

Abdelmajid Jerad er i Sousse i Tunisia. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Bergenser Abdelmajid Jerad er i Sousse i Tunisia.

DEL

37 drept i TunisiaBergenser Abdelmajid Jerad er opprinnelig fra Sousse i Tunisia hvor minst 37 personer fredag er drept etter skyting ved hoteller.

Han befinner seg for tiden i Sousse, der han venter på familien sin i Bergen som etter planen skal komme til Tunisia fredag.

– Jeg bor ikke så langt unna hotellet der angrepet skjedde. Folk er veldig redde for det som har skjedd. Det kom som et sjokk, forteller han til BA.

– Reagerer med vantro

Jared, som er lærer og Høyre-politiker i Bergen, forteller at stemningen i byen er anspent.

– Jeg hører militærhelikoptre som surrer over oss og det er mye politi rundt i gatene. Deler av byen er avsperret, sier han.

Han forteller at de lokale han har snakket med reagerer på angrepene med vantro.

– De fleste jeg har truffet på gaten karakteriserer dem som har gjort dette med harde ord. Jeg var i moskeen i dag og imamen talte imot det som har skjedd og sa at dette går imot islamsk gjestfrihet, sier Jerad.

– Bekymret, ikke redd

Jerad sier at han er mer bekymret og urolig enn redd akkurat nå.

– Vi blir bekymret og urolig når vi ser at terrorister kommer seg inn på et hotellområde og går ut på stranden hvor mange mennesker oppholder seg. Man lurer på om man skal tørre å ta en tur på stranden eller holde seg hjemme.

Jerad har vært i kontakt med familien i Bergen og sier at de følger situasjonen fremover før de bestemmer seg for hva de vil gjøre.

– Min kone er ikke redd, men hun er bekymret. Vi har ikke bestemt oss for om de fortsatt skal komme ned hit eller ikke. Vi var her under revolusjonen da det var enda mer anspent her, og det gikk fint, men disse angrepene rammer tilfeldige folk. Blir vanlige turister angrepet, kan kanskje vanlige tunisiere også blir utsatt for angrep og sett på som vantro av terroristene, sier han.

– Veldig trist

Turoperatøren Detur har kansellert alle sine turer til Tunisia resten av sesongen, ifølge Nettavisen.

Jerad frykter at terroristene med dette oppnår akkurat det de vil.

– De sprer frykt. Her i Sousse er folk veldig avhengige av turismen. Jeg er veldig bekymret for økonomien til folk. Mange har lite å rutte med allerede. Dette vil ramme turismen og mange familier her svært hardt. Det vil føre til mer fattigdom. Dette er veldig trist, konstaterer  han.

Artikkeltags