Gå til sidens hovedinnhold

Ti biler kjørte på sommerdekk

Artikkelen er over 7 år gammel

Lørdag kveld sto dette kjøretøyet med ni biler om bord parkert ved Gamle Bergen. Politiet jakter på sjåføren.

– Et slikt kjøretøy skal ha minst syv kjettinger på. I stedet hadde den flere sommerdekk. Det var ingen ved bilen da vi kom dit for å sjekke og vi har søkt etter sjåføren, men kjøretøyet er utenlandskregistrert i Italia og vi finner ikke eier, sier operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt, Jan Steimler, til BA.

BA var også på stedet lørdag kveld. At bilen har vært i sving på vinterføret med sommerdekkene, er det liten tvil om. Bildene til BA viser at den nylig hadde parkert på stedet.

Sjåføren hadde helt tydelig gitt opp å ta seg frem på holkeføret i Bergen. Til og med på hovedveiene var det snø- og isdekke lørdag. Å ikke være skodd etter føret, kan umulig å vært en særlig god idé hvis man ønsker å ha kontroll på kjøretøyet sitt.

– Hvis vi hadde påtruffet ham med bilen i gang, ville det vanket et solid bot og en kjøreforbud. Dekkene skal være merket med M+S, men det var de ikke, sier Steimler.

M+S betyr «mud and snow».

– Hva gjør politiet videre i denne saken?

– Vi kommer til å undersøke om kjøretøyet fremdeles står der. Nå er det jo litt bedre kjøreforhold i dag, men vi ønsker fremdeles å få til en dialog med sjåføren, sier Steimler.

Kommentarer til denne saken