– Tiden er inne for å finne en ny leder

Olav Terje Bergo, her under 1. mai-feiringen på Torgallmenningen (2008).

Olav Terje Bergo, her under 1. mai-feiringen på Torgallmenningen (2008). Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel

– Men jeg har ikke gått av ennå, sier sjefredaktør og administrerende direktør i BA gjennom 25 år, Olav Terje Bergo.

DEL

Olav Terje Bergo informerte i dag om sin avgang på en lederkonferranse i A-pressen i Bergen.

  • Nyheter

Også de ansatte i BA ble orientert om redaktørens beslutning om å trekke seg.

TEMPO OG PROSEDYRE: - Jeg vil diskutere nærmere med styret. Men både tempo og videre prosedyre i lederskiftet er opp til styret, sier Bergo til BA.no.

– Jeg har mye ugjort. Også i BA, understreker han.

Bergo, som har vært ansvarlig redaktør og administrerende direktør i BA i 25 år, presiserer at han ikke har fått tilbud om noen ny jobb. Og heller ikke har andre planer enn å fortsette i BA.

– Men hva som videre skjer, er helt opp tiil styret. Jeg kan gå om en uke, eller fortsette i hundre år til.

– Styret må ta stilling til hvilken strategi vi skal velge, og ledervalg er nært knyttet til strategi, understreker sjefredaktøren.

At styret får en utfordrende jobb er han klar over.

– Jeg overtok selv direktørjobben - den gang kalt disponent - fordi ingen andre ville ha den.

Han har aldri lagt skul på at av de to jobbene han nå har som sjefredaktør og administrerende direktør, er det den redaksjonelle jobben som står hans hjerte nærmest.

TIDEN ER INNE: – Men jeg erkjenner nå at dette er et fornuftig tidspunkt for å finne en ny leder.

– Det blir ingen lett rekrutteringsjobb styret får. Men jeg vil gjøre mitt for at dette skal gå greit, sier han, og levner ingen tvil om at hans etterkommer får en spennende jobb å ta fatt på.

– Det er en ufattelig spennende jobb å være redaktør i en bergensavis. Selve drømmejobben, sier Bergo, som nå har overlatt til styret i Bergensavisen å avgjøre hvor lenge han skal sitte i jobben.

- EN FANTASTISK INNSATS: Bergo selv har valgt å vente litt med kommentarer om saken. Dette sier de ansattes styremedlem, Ken Andre Ottesen:

- Olav Terje Bergo har gjort en fantastisk innsats for BA. Han har viet 25 år av sitt yrkesliv til avisen, og har på den tiden doblet opplaget, tatt markedsandeler fra konkurrentene og forvandlet BA til et moderne mediehus.

- Hans avgang kommer overraskende, men vi har likevel skjønt at han har nådd en alder der det er naturlig å begynne å telle på knappene om man skal fortsette i denne krevende jobben eller ei. Vi håper nå at vi i samarbeid med våre eiere får erstattet Olav Terje med noen som har den samme evne og vilje til å takle BAs utfordringer i et knallhardt marked.

«BERGO FOTSETTER»: Styreformann i BA, Thor Gjermund Eriksen, har overfor Kampanje understreket at BA og A-pressen kommer til å bruke den tiden som trengs til å finne en erstatter til stillingen.

Han omtaler Bergo som en drivkraft i BA og en markant medieleder i Norge.

- Det er jo veldig spesielt når en leder går av etter 25 år i stillingen. Det blir ikke enkelt å fylle stolen etter Olav. Men nå har Olav vært både høyt og lavt, og han har ikke sittet mye i stolen.

Han har gjort en uvurderlig innsats for journalistikken og bransjen, men så er det en gang slik at epoker tar slutt. Etter 25 år og i en alder av 62 år overlater han roret i BA til andre, sier konserndirektør i A-pressen, Thor Gjermund Eriksen.

Eriksen deltar sammen med Bergo på en stor lederkonferanse i Bergen, der 130 ledere i A-pressen er samlet. Det var denne årskonferansen som ble Bergos anledning til å kommunisere sin beslutning internt.

Eriksen sier for øvrig at Bergo skal fortsette i BA og A-pressen.

- Hva han skal gjøre er litt uklart ennå, men han kommer ikke til å legge ned pennen. Det får han ikke lov til, sier Eriksen.

Konserntoppen sier videre at man nå skal bruke tiden godt for å finne erstatter for Bergo.

- Vi skal bruke den tiden vi trenger, og Olav er på post til en ny leder er på plass.