Tirsdag er Berit (75) redd hun blir kastet ut av hjemmet sitt

Berit Walde frykter hun mister huset sitt i løpet av tirsdag formiddag. (Arkivfoto)

Berit Walde frykter hun mister huset sitt i løpet av tirsdag formiddag. (Arkivfoto) Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

– Dette er helt nervepirrende. Jeg har ennå ikke hørt noe, sier Berit Walde til BA.

DEL

Tirsdag formiddag risikerer hun å bli kastet ut av sitt eget hjem.

75-åringens hus må vike for ny tunnel gjennom Ulriken. Boligen fra 1700-tallet skal demonteres og settes opp igjen 30 meter unna, men da vil ikke Jernbaneverket at den skal gis tilbake til Walde.

Erstatningsboligen hun tilbys, har trapper hun ikke kan gå i av helsemessige grunner.

Ved 22-tiden mandag hadde hun ikke hørt noe. Dermed risikerer hun å stå uten tak over hodet dersom utkastelsen blir iverksatt tirsdag formiddag.

– Situasjonen er helt fortvilende, sier pensjonisten til BA.

BA har forsøkt å få tak i Jernbaneverkets prosjektledelse mandag kveld – uten hell.

– EKTE PARAGRAFRYTTERE

Oddny Miljeteig ber byrådet rydde opp i Berit Walde-saken og få Jernbaneverket til «å oppføre seg som folk». SV-politikeren har lite til overs for Jernbaneverkets opptreden i saken.

– De opptrer som ekte paragrafryttere uten menneskelig tilsnitt. Har du en eldre dame med dårlig helse, pusser du ikke på henne jurister og paragrafer. Du setter deg ned, snakker med henne og finner en human løsning. En snakker ofte om «den lille mann», men her er det den lille dame som overkjøres av et uangripelig system.

Hun presiserer at etaten sikkert har sitt på det tørre, juridisk sett, men at de «må legge paragrafene litt til side, og tenke på hva damen trenger».

– MÅ OPPFØRE SEG SOM FOLK

Bystyrerepresentantens melding til Jernbaneverket er klar:

– De må begynne å oppføre seg som folk. Det er helt seriøst ment, og noe vi må ta tak i som folkevalgte i Bergen, mener hun, og kommer med en utfordring til byrådet i tilfelle Jernbaneverket ikke skulle endre fremgangsmåte.

– Da må byrådet komme tøft på banen og dra dem i luggen, mener Miljeteig, som følte saken gikk inn på henne.

– Her har vi et enkeltmenneske som blir hjerterått behandlet av et statlig system som har tillit på vegne av oss alle. Det er ikke sånn eldre damer i Bergen skal behandles. Ikke tale om!

Artikkeltags