Tjener millioner på å rive hus

I går ble Jonsvollskvartalet rensket for gammel bebyggelse.  Eier Ole Jan Strønen kan tjene mye penger på å kvitte seg med gamle hus.

I går ble Jonsvollskvartalet rensket for gammel bebyggelse. Eier Ole Jan Strønen kan tjene mye penger på å kvitte seg med gamle hus. Foto:

Artikkelen er over 12 år gammel

25-32 millioner kroner kan bli gevinsten for eier Ole Jan Strønen nå som hele Jonsvollskvartalet er revet.

DEL

Ved å rive de tre siste husene i Jonsvollskvartalet kan eier Ole Jan Strønen innkassere 30 millioner kroner i ekstra profitt.

I går forsvant siste rest av Jonsvollskvartalet.

Tomteeier Ole Jan Strønen kan ha skutt gullfuglen: Han slipper å følge et fremtidig krav i kommuneplanen, som nå er ute til høring, om å ta særlige hensyn til nærliggende bebyggelse i nye utbyggingsplaner.

Ved å rive kan han også presentere en ny bebyggelsesplan, som etter det BA forstår er på vei før kommunedelplanen blir vedtatt.

25-30 MILL
Rivningene har skaffet Strønen 200 kvadratmeter ekstra grunnflate. Strønen kan bygge ni etasjer innenfor dagens kommuneplan.

Det vil si 1800 ekstra kvadratmeter. I sentrum koster en kvadratmeter bolig rundt 40 000 kroner. Byggekostnadene er rundt halvparten. Grovt sett sitter han igjen med rundt 36 millioner kroner i fortjeneste.

Et litt mer forsiktig anslag vil være 25-32 millioner kroner, forteller kilder i byggenæringen til BA.

I den nye kommunedeplanen er Jonsvollskvartalet definert i en sone hvor man ikke skal bygge mer enn tre etasjer høyere enn nærliggende bebyggelse.

Det stilles også strenge krav til hensyn til nærliggende bygg.

Planen ventes vedtatt av bystyret før sommerferien.

GULLTOMT
Dermed haster det for Strønen å få ferdig en plan før kommunedelplanen er endelig vedtatt. Derfor hastet det trolig også å bli kvitt husene som sto i veien for den nye planen.

Den anerkjente Oslo-arkitekten Niels Torp arbeider med Strønens plan. Han forteller at de lager en skisse som kan bli hotell, bolig og kontor eller en kombinasjon.

– Vi holder oss innenfor åtte-ni etasjer. Det blir nok lavere mot den gamle, fine bebyggelsen over gaten. Tomten er veldig interessant og verdifull, og bygget skal formidle en overgang mellom gammel og ny bebyggelse, sier Torp.

En eiendomsutvikler anslår at ferdig utviklet byggmasse i Jonsvollskvartalet vil ha en verdi på en halv milliard kroner – minst.

– Og da ligger tomteprisen på over 50 millioner, sier han.

Artikkeltags