I det ekstremt varme været var det ingen som kunne gjøre annet enn å smile om kapp med solen, Ludvigsen og Melkevik. For i bakkene var duoen uslåelig.

På 16 minutter og 25 sekunder løp sistnevnte den 2,1 kilometer lange løypen fordelt på 400 meter stigning. Det var ny kvinnerekord for det ferske løpet.

Ludvigsen var helt nede på 14.13, og ble i likhet med Melkevik belønnet med tusen kroner for rekorden pluss tre tusen kroner for seieren.

GODT BETALT

Seieren var derimot Ludvigsen ikke klar over før en god stund etter at løpet var ferdig. På seremonien dukket ikke mannen med de store leggmusklene opp. Han var etter rapportene fortsatt på toppen da vinnerne ble utropt.

Han er med andre ord beviselig langt kjappere opp enn ned. Ludvigsen var rimelig nok godt fornøyd med egen gjennomføring - i oppoverbakkene.

– Ja, det ble jo ny rekord! Jeg har ikke vært helt i siget i det siste, men dette gikk jo kjempefint. Det var litt av en hetebølge oppover der, men det var kjekt likevel. Jeg liker dette løpet veldig godt, forklarte han.

Og fire tusen kroner er ikke verst å innkassere på en idyllisk lørdag, heller.

– Det er godt betalt for et kvarters løping, lo vinneren fornøyd.

Yngve Kiserud kom på andreplass med tiden 14.39. Stian Hovind-Angermund var sistemann på pallen. Han løp på 15.24.

ROSER ARRANGEMENTET

Kirsten Marathon Melkevik var forsiktig optimist før løpet, men hadde liten grunn til å være beskjeden.

Nest beste kvinne, Eline Vikne, kom inn nesten tre minutter etter løpsprofilen på tiden 19.10. Gro Svenndal sørget for at alle på pallen slo den tidligere rekorden på 19.30 med tiden 19.14.

– Jeg er kjempefornøyd. Jeg kan ikke være annet enn det når jeg vinner! Det var varmt i solen, men jeg trives godt i varmen, så det passet meg bra, sa hun etter løpet.

Melkevik er full av lovord om arrangementet, som startet opp i fjor.

– Det er helt fantastisk. Jeg er imponert. Måten de har løst starten på er imponerende. I tillegg passer jo løpet veldig godt for familier med barn og alt. Veldig bra, roser hun løpet.