Gå til sidens hovedinnhold

Tok fylkeskommunens grunn

Artikkelen er over 14 år gammel

Idar Vollvik trengte helikopterlandingsplass og forsynte seg av fylkeskommunenal grunn.

Naturlig nok var ikke Hordaland fylkeskommune blid da de fikk høre at Vollvik hadde fylt opp en skråning ned mot Fanafjorden. Ifølge VG er området som er fylt opp en 30 til 40 meter lang skråning. Her har Vollvik planert ut og anlagt plen.

- Området eies av Stend jordbruksskole og de fikk tips om dette like før jul. En befaring viste at tipset stemte, og vi har nå vært i kontakt med Vollviks folk og krevd området tilbakeført slik det var, sier eiendomsjef Helge Haavardtun i Hordaland fylkeskommune til BA.no.

HELIKOPTER

Flere naboer, har ifølge VG, klaget over at plenen har blitt brukt som landingsplass for helikopter.

Fylkeskommunen regner med at arbeidet med å tilbakestille deres eiendom kommer raskt i gang.

- Vi har purret en gang på Vollvik for å få en fremdriftsplan, men regner med at arbeidet kommer i gang snart. Nå handler jo ikke dette om liv og død, men innen rimelig tid regner vi med at dette kommer til å gå i orden, sier Haavardstun til BA.no.

KJØP IKKE AKTUELT

Vollvik er ikke akkurat noen fattiglus, men at mobilmillionæren får kjøpe tomten har så langt ikke vært et tema.

- Det har ikke vært diskutert, men primært ønsker vi å få området tilbake i original stand.

Haavardstun sier til BA.no at han tidligere ikke har hørt om at noen har forsynt seg av fylkeskommunal grunn, men ser Vollviks uttalelser til VG som et godt tegn.

- Vi trodde det var innenfor vår grense, men vi vet nå at det er fylket sin eiendom. Vi vil derfor ta bort to støttemurer som er bygd. ..det aktuelle området vil selvfølgelig bli planert slik fylket ønsker, skriver Vollvik i en epost til VG.