– Tok ladegrep og gikk inn på Nav-kontor

Her blir den antatte gjerningsmannen pågrepet.

Her blir den antatte gjerningsmannen pågrepet. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

To personer pågrepet i væpnet aksjon i Torggaten.

DEL

Politiet aksjonerte etter at de onsdag morgen fikk melding om en person som bar en våpenlignende gjenstand i Nygårdsgaten.

– Meldingene fortsatte å komme inn, flere personer hadde sett personen, som skal ha båret noe som lignet et etthåndsvåpen, sier operasjonsleder Erik Gjesdal ved Hordaland politidistrikt.

De første meldingene kom inn i 0810-tiden. Rundt klokken 0830 skal mannen ha gått inn i Olav Kyrres gate 22.

Politiet begynte å bevæpne sine mannskaper og tok opp posisjoner rundt bygget.

JAKT

Like etter kom det inn rapporter om at to personer hadde forlatt bygget like før, og flere bevæpnede enheter begynte å sirkulere i Sentrum på jakt etter de to.

– Vi fikk etterhvert en beskrivelse av de to, og en kjenning av oss skal være en av dem. Vi hadde godt med enheter ute og fant dem etterhvert.

Like over klokken 0900 ble de to sett gående ned Ole Bulls plass og inn i Torggaten. Utenfor 7-Elevenbutikken var morgenens våpendrama over.

– De ble pågrepet klokken 0905 uten dramatikk. Vi undersøker nå omstendighetene rundt saken. Jeg vet ennå ikke om det er funnet våpen på personene, sier Gjesdal.

Innsatsleder Erik Sveaass forteller at et vitne observerte de to like før de gikk inn i Nav-kontoret i Olav Kyrres gate 22.

– Personen tok ladegrep på en pistol som han så stakk ned i bukselinningen, sier han.

TÅRNPLASS

De to skal ha blitt geleidet ut igjen av bygget uten dramatikk.

De to ble observert i Olav Kyrres gate, på Lidohjørnet, på Tårnplass og ved teateret. Flere politibiler sirklet rundt i sentrumsgatene mellom 0830 og 0915.

Til slutt ble tre personer pågrepet ved 7-Eleven i Vaskerelven.

– De kom gående ut fra Vaskerelvsmauet og rett mot politibilen, sier Sveeass.

– Det var store politistyrker som var på jakt etter personer med våpenlignende gjenstander. Det greide vi på en fortreffelig måte, sier innsatslederen.

Politiet fant en softgun på den 26 år gamle mannen.

STUDENT

De pågrepne mennene er i 20-30 årene.

Også en tilfeldig tredjemann ble pågrepet. Mannen (25) er student og var på vei til skolen i andreetasje i samme bygg som 7-Eleven.

– Jeg var på vei opp trappen til skolen. Så ble jeg pågrepet av flere politimenn. Jeg husker ikke hva de sa - det gikk så fort, sier han til BA.

Mannen ble tatt med utenfor av politistyrkene og bort til en politibil. Der ble misforståelsen oppklart rimelig raskt.

Det skal ha vært bekledningen som gjorde at 25-åringen fikk en dramatisk start på skoledagen. I likhet med de pågrepne hadde han sekk, hettegenser og lue.

– Jeg syntes bare at det var kaldt, sier mannen.

Artikkeltags