I et hemmelig rom i bilen skjulte de 67.760 sigaretter

Sigarettane var skjult i eit konstruert holrom.

Sigarettane var skjult i eit konstruert holrom. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Sjåføren og passasjeren fikk hver sin saftige bot etter dette.

DEL

En tollpatrulje i Trysil stoppet en Mercedes søndag. I førersetet satt en litauisk statsborger (47) og i passasjersetet en 40-åring.

Begge var angivelig på vei til Bergen for å besøke passasjerens mor.

Men tollerne trodde ikke på forklaringen og det ble gjort en utvidet tollkontroll.

– De ga vag informasjon, og kunne ikke gi oss en nøyaktig adresse på moren eller plotte inn hvor i Bergen de skulle. Det synes tollerne var underlig, forklarer seksjonssjef ved Østby tollsted, Inge E. Berg.

I bilen fant tollerne et konstruert rom under bilen, hvor det skjulte seg 67.760 sigaretter. Tollbeslaget utgjør 225.000 kroner i avgifter.

– Det hender fra tid til annen at vi har beslag som blir funnet i slike rom, men det er mer normalt med skjulte rom i bagasjerommet fordi det er krevende å bygge om andre steder, forklarer Berg.

For Østby tollsted er dette det nest største beslaget av sigaretter hittil i år. Det største beslaget ligger på 125.000 sigaretter.

Saftig bot

Lensmann ved Trysil lensmannskontor, Sondre Kristian Grønstad, forteller at de ikke vet hva litauerne skulle med sigarettene.

– De har fått hvert sitt forelegg på 40.000 kroner, og de er nå overlatt til Politiets utlendingsenhet som transporterer de ut av landet, sier Grønstad.

Artikkeltags