Sjekket pass på danskebåten for første gang

Atle Herøy (t.v) og Jostein Haugland var de første passasjerene gjennom passkontrollen. – Ikke noe problem, sier kompisene.

Atle Herøy (t.v) og Jostein Haugland var de første passasjerene gjennom passkontrollen. – Ikke noe problem, sier kompisene. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Passasjerene hadde ingen problemer med at det er innført passkontroll på danskebåten.

DEL

I dag ble bestemmelsene i forbindelse med økt grensekontroll på ferjekaier i Norge gjeldende. Nå må passet være med om en skal reise med ferge til og fra Norge.

I Bergen ble den første passkontrollen gjennomført da danskebåten la til kai 1230 i formiddag, men for passasjerene var det hele uproblematisk.

Hadde ikke pass

– Det gikk helt greit. Jeg hadde ikke noe å skjule, sier den første passasjeren gjennom kontrollen, Atle Herøy.

Han og kompisen Jostein Haugland hadde vært på guttetur med danskebåten, men passet var ikke med.

De fikk en mail med informasjon de nye reglene først da de var ombord.

– Vi fikk bruke bankkortet. De skulle bare se om vi var norsk. Men vi fikk beskjed om at vi måtte ha pass neste gang, forteller Herøy.

Andre passasjerer mente det var på tide med passkontroll på danskebåten.

– Det burde vært innført passkontroll for lenge siden. Med tanke på alt som har skjedd den siste tiden, og terroren i Paris, så er det bare bra at myndighetene gjør det nå, sier Inger Sakariassen, med reisevennine Gerd Tunes nikkende enig i bakgrunnen.

Gjelder ti dager

Den strengere grensekontrollen blir innført etter at Sveriges statsminister tirsdag sa at landet ikke lenger kan håndtere flyktningsituasjonen og iverksatte tiltak for å redusere tilstrømmingen.

– Vi kan ikke vente til det samme skjer i Norge. Derfor har vi allerede satt i gang en rekke tiltak, men vi må også følge nøye med på hva andre land gjør og handle raskt, sa statsminister Erna Solberg (H).

Foreløpig er det ikke innført ekstra sjekk av reisedokumenter for passasjerer på fly, tog og buss, selv om justisminister Anders Anundsen (Frp) har varslet at også det kan bli aktuelt.

Den opptrappede grensekontrollen skal i første omgang vare i ti dager. Det blir opp til Justis- og beredskapsdepartementet å vurdere om perioden skal forlenges. 

Artikkeltags