Gå til sidens hovedinnhold

Tolv timers buekorpsfest

Artikkelen er over 8 år gammel

Nordnæs Bataillon feirer 155 år.

Fredag 3. mai markerte Nordnes Bataillon sitt 155 års jubileum.

De våknet opp til snø på bakken og sterk vind. Det hindret ikke offiserer og slagere å møte på Fredriksberg Fort på Nordnes før klokken 0700.

Hele fredagen har buekorpset hatt et tettpakket program med flaggheising og «Marsj rundt Valen» og parademarsj på Tollbodallmenningen.

GIKK PÅ KINO

Foruten et lite avbrekk med filmvisning på Bergen kino, hadd burkorpset et ublidt og kaldt møte med værgudene der de marsjerte gjennom Bergens gater.

Utover mot Nordnes vaiet flaggene hissig i vinden, og de aller ivrigste tilskuerne våget seg ut på altanene før de knipset et raskt bilde og fortet seg inn igjen.

Litt før klokken 1600 var det innmarsj på Fredriksberg Fort igjen. Der stilte både gamlekarer og korpset på rekke.

Etter en runde i sentrum, var det tid for høytidelig innmarsj på Tollbodallmenningen.

SLITER MED REKRUTTERINGEN

Korpset ble stiftet 3. mai 1858 av syv unge gutter i 14-15 års alderen.

Disse var: Christian Falsen, som også ble den første sjef, Johan Harmens, Johan Grieg, Diedrich Grieg, Peter Grieg, Christian Ross og Oscar Nielsen.

Det er ingen hemmelighet at buekopset nå sliter med synkende medlemstall. For et par måneder siden hadde korpset stand på Galleriet for å forsøke å verve nye medlemmer. Med på laget hadde de artist, manager og «Idol»-dommer Gunnar «Gest»Greve Pettersen.

Sjef i Nordnæs Bataillon Kim-Andrè Furnes Olsen (19) håper at det ville hjelpe å ha «Idol»-dommeren på laget i rekrutteringen.

– Han er jo kjendis, så vi håper det kan bidra til å trekke folk, sa Olsen til BA .

Kommentarer til denne saken