Etter at det tirsdag ettermiddag ble kjent at Bergen kommune innfører datokjøring fra i morgen, har det vært hektisk også hos politiet.

LES MER: DERFOR BLIR DET DATOKJØRING

Like over klokken 1730 la operasjonsleder Bjarte Rebnord ved politiets operasjonssentral ut følgende melding til distriktets over 40.000 følgere på Twitter.

«Datokjøring. Politiet henstiller til at publikum går inn på Bergen kommune sin hjemmeside når det gjelder spørsmål om datokjøringen i morgen.»

Sprengt telefon

Til BA forteller Rebnord at politiets sentralbord i Bergen er sprengt. De blir regelrett nedring av bergensere som lurer på hva som skal skje i morgen.

– Det koker her nå. Telefonen vår er sprengt av telefoner om datokjøring. Det fører til at de som trenger hjelp kanskje ikke kommer gjennom eller må bruke nødnummeret uten at det strengt tatt er nødvendig, sier Rebnord.

Han gjentar henstillingen om å sjekke kommunens hjemmeside før de slår på tråden til politiet.

– Ring kommunen eller sjekk deres hjemmeside. Der står det veldig mye god informasjon. De som ringer oss lurer på om det er lov å kjøre hvis de skal på jobb, eller hvis de «bare skal...». Unntakene står greit skrevet på kommunens nettside, så sjekk der først. Vi skal selvsagt prøve å hjelpe hvis vi har kapasitet, men akkurat nå er det litt mye, sier Rebnord til BA.

Datokjøring i Bergen - dette gjelder

Byrådet har tirsdag 5. januar fattet vedtak om å innføre datokjøring innenfor ytre bompengering i Bergen. Datokjøringen gjelder fra onsdag 6. januar kl. 06.00 til tirsdag 12. januar kl. 2200, eller til faren for overskridelser er over. Det var ingen datokjøring i helgen.

Personbiler med nummerskilt som ender på partall, kan kjøre på partallsdager, altså tirsdag denne uken. Biler med skilt som ender på oddetall, kan kjøre mandag og onsdag.

(Partall er 0,2,4,6,8, oddetall er 1,3,5,7 og 9.)

Det er ikke datokjøring om natten mellom klokken 22 og 06.

Biler med tre eller flere personer får lov til å kjøre alle dager.

 Kjøring knyttet til liv og helse, samt elbiler, hybridbiler, kjøretøy benyttet til næringsvirksomhet eller offentlig tjeneste, utrykningskjøretøy, pasienttransport og biler som brukes av funksjonshemmede er også unntatt fra datokjøringen.

De neste dagene styrkes busstilbudet ytterligere for å gi bedre kapasitet.

Her kan du lese hele vedtaket fra Bergen kommune.

Vedtaket om datokjøring er gjort i tråd med forskrift om midlertidige trafikkregulerende tiltak. Du kan lese hele forskriften her.

Kilde: Bergen kommune