Gode nyheter for Askøy-bussene

BEDRE PLASSERT: Det bygges nye busslommer på begge sider av veien ved Flagget.

BEDRE PLASSERT: Det bygges nye busslommer på begge sider av veien ved Flagget. Foto:

Sprenger 250 kubikkmeter fjell for å bygge nye busslommer.

DEL

Kollektivtiltaket er en del av Askøypakken som gjennom ti ulike delprosjekter og 2,1 milliarder kroner skal forbedre veinettet på Askøy.

250 millioner kroner er planlagt til kollektivtiltak.

På fylkesvei 212 ved Flagget opplyser veivesenet at det blir bygget nye busslommer på begge sidene av veien. På vestsiden av veien er det sprengt ut 250 kubikkmeter fjell for å gjøre plass til lommen i retning mot Kleppestø.

– Det var busslommer der fra før, men de var ikke spesielt bra plassert, sier prosjektleder Cathrine Botnevik i Askøypakken.

Hun forklarer at lommene lå like etter en bakketopp, slik at sikten ble begrenset. De nye vil ligge ikke så langt unna, men lenger nede i bakken.

I tillegg til på Flagget, skal det også bygges et par nye busslommer i Grensedalen på Øvre Erdal. Her er mesteparten av arbeidet allerede gjort.

– Dette er en liten begynnelse på kollektivtiltakene vi skal gjennomføre de neste årene, sier Botnevik.

Saken fortsetter under bildet

BEDRE PLASSERT: Det bygges nye busslommer på begge sider av veien ved Flagget.

BEDRE PLASSERT: Det bygges nye busslommer på begge sider av veien ved Flagget. Foto:

Les også:

Kommer flere tiltak

Av de til sammen 250 millionene som skal brukes, er det kun en svært liten del som er planlagt til bestemte prosjekter enda. Busslommene på Flagget er et av de første kollektivtiltakene som gjennomføres.

– I løpet av dette året skal det bestemmes hvilke prosjekter den potten skal gå til, sier Botnevik.

I tillegg til at det skal brukes drøyt et par hundre millioner i rene kollektivtiltak, vil det også som en del av de andre ti delprosjektene i pakken bli bygget en del nye busslommer, opplyser prosjektlederen.

Hva er tidsperspektivet på dette her?

– Det er vanskelig å si, for vi er avhengige av mer penger, men arbeidet med Askøypakken vil trolig vare frem til 2024 omtrent.

LITEN BEGYNNELSE: Det jobbes med flere kollektivtiltak på Askøy de neste årene, forteller prosjektleder Cathrine Botnevik.

LITEN BEGYNNELSE: Det jobbes med flere kollektivtiltak på Askøy de neste årene, forteller prosjektleder Cathrine Botnevik. Foto:

Artikkeltags