All flytrafikk på Vestlandet ble stanset av radarproblem

Artikkelen er over 1 år gammel

Trafikken går nå tilnærmet som normalt, opplyser Avinor.

DEL

Klokken 0725 fredag fikk ledelsen ved Flesland beskjed om at radarproblemer gjorde det nødvendig å stanse flytrafikken på Vestlandet.

Radarproblemene var knyttet til tårnene på lufthavnene i Stavanger og Bergen. Flyene som var på vei dit fikk ikke lande, og måtte fly i ring.

Klokken 1030 går flytrafikken tilnærmet som normalt med ti minutters forsinkelser i luftrommet, opplyser Avinor.

Delvis i gang

Ved 0800-tiden ble det satt i gang redusert flytrafikk på tross av radarproblemene.

Avinor Flysikring, som leverer flytårntjenestene, opplyste til BA at trafikken ble avviklet ved at flygelederne hadde visuell kontakt med flyene i det fine været.

Selv om radarproblemene nå er løst, vil det bli forsinkelser utover dagen. Passasjerene bes om å møte opp til normal tid til tross og få informasjon fra flyselskapet de benytter.

Uviss årsak

I flere timer førte problemene til at flygelederne i Bergen og Stavanger ikke fikk fremvist radarbildet i flytårnet skikkelig.

Det er foreløpig uklart hvordan radaren ved disse to flyplassene ble satt ut av spill.

– Det er altfor tidlig å snakke om årsak. Nå er vi opptatt av å få håndtert flytrafikken og vi har folk som jobber med å finne feilen, opplyser kommunikasjonssjef Erik Lødding i Avinor Flysikring klokken 0847.

Avinor sier det ikke er noe som indikerer at det skal være snakk om qjamming, som ved flere tilfeller har rammet luftrommet i Nord-Norge.

– Ut ifra det jeg vet, så er det ikke noe som tilsier at det skal være en faktor, sier kommunikasjonssjefen.

Artikkeltags