41 kjøretøy fikk parkeringsbot etter naboklage

Det var mange som fikk seg en kjip overraskelse.

Det var mange som fikk seg en kjip overraskelse. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Debatten har rast etter at en rekke foreldre ble bøtelagt under en håndballcup i helgen. Nå forteller Trafikketaten hvorfor de slo til i nabolaget.

DEL

I helgen pågikk Bergen Cup. Mens tusenvis av spillere koste seg med håndball på Varden Amfi på lørdag, ble en rekke av foreldrene bøtelagt.

Tom Mangersnes bor i den aktuelle gaten og mente at det hele var trist. Han mente det var «Helt hinsides at alle hadde fått parkeringsbot».

– Jeg synes dette er trist. Når det lages en festhelg for barn og voksne, og samfunnet skriker etter aktiviteter for barn og unge, så er det trist å se at det blir sånn, sa Mangersnes.

Fikk naboklage

Mandag fikk BA kontakt med ledelsen i Trafikketaten, som bekreftet at en rekke biler hadde fått bot.

– Trafikketaten mottok lørdag klage fra beboere i området på flere kjøretøy som var parkert på fortau i Allestadveien og Hesjaholtveien, med dertil vanskelig fremkommelighet for gående, sier arbeidsleder Trond Søreide.

Kontrollen førte til at 41 kjøretøy fikk gebyr for å ha parkert på fortau.

– Å parkere helt eller delvis på fortau er ikke tillatt etter trafikkreglene, understreker Søreide.

Hadde alternativer

Turneringsleder Anders Fältnäs i Bergen Cup sukket da BA fortalte om alle som hadde fått parkeringsbot.

Fordi at det var parkeringsproblemer under cupen i fjor, hadde arrangøren derfor stelt i stand en shuttlebuss som skulle frakte besøkende fra parkeringsplassen på Spelhaugen til Varden.

Turneringsleder for Bergen Cup Håndball, Anders Fältnäs, har forståelse for at Trafikketaten bøtelegger biler som står ulovlig, men skulle ønske at de kunne se litt mellom fingrene

Turneringsleder for Bergen Cup Håndball, Anders Fältnäs, har forståelse for at Trafikketaten bøtelegger biler som står ulovlig, men skulle ønske at de kunne se litt mellom fingrene Foto:

– Jeg har hørt om noen som har fått parkeringsbøter, men ikke at det var så mange. Det er forferdelig, sa Fältnäs.

Tom Mangersnes var en av naboene som ikke reagerte på parkeringene. Han mente at Trafikketaten burde sett mellom fingrene, fordi bilene kun sto på ett av fortauene.

Søreide i Trafikketaten er klar på at parkeringsvaktene er nødt til å reagere etter lovverket.

– Fortau er et trafikksikkerhetstiltak laget for gående og kan ikke benyttes til parkering, selv om man opplever manglende parkeringsmulighet ved arrangement eller annet, sier han.

Artikkeltags