Tre unge menn mistet lappen på Danmarks plass

Tre menn mistet lappen onsdag kveld. Atle Olav Heradstveit synes resultatet fra kontrollen er nedslående. Dette bildet er tatt i en annen anledning. (ARKIV)

Tre menn mistet lappen onsdag kveld. Atle Olav Heradstveit synes resultatet fra kontrollen er nedslående. Dette bildet er tatt i en annen anledning. (ARKIV) Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Vi kunne tatt flere, så her kommer vi tilbake, sier politiet.

DEL

Atle Olav Heradstveit er politioverbetjent ved trafikkseksjonen i Vest politidistrikt. Onsdag kveld mellom klokken 2030 og 2140 holdt politiet fartskontroll i 50-sonen i Fjøsangerveien ved Danmarks plass.

«Nedslående»

– Tre menn i 20-årene mistet førerkortet etter å ha kjørt i 77, 78 og 82 kilometer i timen. I tillegg ble syv bilførere ilagt forenklede forelegg, sier Heradstveit til BA.

Han betegner resultatet, som vanlig, som «nedslående».

– Hadde vi hatt bedre kapasitet ved stopposten med flere tjenestemenn, kunne vi stoppet flere. Dette er et nedslående resultat. Til tross for at vi har hatt kontroller på stedet tidligere, og det har vært skriverier om det i media, så fortsetter folk å kjøre for fort på Danmarks plass, sier Heradstveit.

Overrasket

Onsdagens kontroll ble gjort i retning sørover, og det er bare noen dager siden sist politiet holdt fartskontroll i Fjøsangerveien.

Lørdag mistet en fører sertifikatet, og 12 ble bøtelagt ved Krambua i 60-sonen i sørgående retning.

Søndag holdt politiet kontroll litt lenger sør, i Fritz C. Riebers vei. Der ble ti førere bøtelagt, og høyeste hastighet ble målt til 105 kilometer i timen i 80-sonen.

– Vi overvåker Fjøsangerveien på ulike steder, nettopp fordi kontrollene vi har viser at det er nødvendig. Jeg er faktisk litt overrasket over at så mange kjører for fort på Danmarks plass. Det er et stort kryss med mye trafikk og mange feltskifter. Det er en grunn til at det er 50-sone der, sier Heradstveit.

Kommer tilbake

Han lover at politiet kommer tilbake.

– Det er helt unødvendig å suse gjennom krysset i 70–80 kilometer i timen slik mange gjør. Vi ser at det er mange sammenstøt i området, og det viser at det er nødvendig med 50-sone, sier politioverbetjenten til BA.

Artikkeltags