Forventer tett trafikk i ettermiddag

Det kan bli kø flere steder inn mot Bergen under feriehjemfarten.

Det kan bli kø flere steder inn mot Bergen under feriehjemfarten. Foto:

Høstferien er over, og Vegtrafikksentralen venter at det blir kø de vanlige stedene når mange skal hjem samtidig.

DEL

– Akkurat nå er det ikke kø noen steder, verken på veiene eller på fergene. Men det vil nok ta seg opp utover ettermiddagen, sier trafikkoperatør ved Vegtrafikksentralen, Marianne Hove.

Erfaringsmessig blir det kø ved Trengereid hvor trafikken fra fylkesvei 7 på Kvamskogen skal inn på E16 og blandes med trafikken fra Voss.

– Det kan også bli venting på flere av fergesambandene. Lavik-Opedal, Halhjem-Sandvikvåg, Jondal-Tørvikbygd og Arsvågen-Mortavika er strekningene det gjerne blir litt venting på hjemfartsdager, sier Hove til BA.

– Bruk vinterdekk

Alle fjellovergangene er åpne, og det er stort sett bart, bortsett fra på Hardangervidda.

– På Hemsedal er det fare for glatte parti, og på Hardangervidda er det steder med snødekke. Haukeli, Filefjell og Vikafjell er bart, mens på Hol-Aurland og Tyin-Årdal er det vekslende bart og snø og slaps. Det er ingen tvil om at det nå er vinterdekk som gjelder på fjellovergangene, sier Hove.

Saken fortsetter under bildet.

Slik så det ut på 1250 meters høyde ved Dyranut på Hardangervidda klokken 1100 søndag. Bildet er hentet fra Statens vegvesens webkamera

Slik så det ut på 1250 meters høyde ved Dyranut på Hardangervidda klokken 1100 søndag. Bildet er hentet fra Statens vegvesens webkamera

Meteorolog hos Storm Geo, Stig-Arild Fagerli, sier at snøgrensen ligger på rundt 800-900 meter. I lavlandet i og rundt Bergen kan vi forvente oss en fin søndag værmessig.

– Sånn som det ser ut nå, er det ingenting i værsituasjonen som skal skape problemer for trafikken. Det er variabelt skydekke og perioder med sol. Vi har lett bris fra sør og temperaturer på rundt ti til tolv grader, sier Fagerli til BA.

For dem som skal over fjellet fra øst eller sør til vest, anbefaler Fagerli å ikke vente til kvelden.

– De nærmeste timene er det uproblematisk å kjøre over fjellet. Men utover kvelden kan det komme nedbør som snø på de sørligste overgangene. Både Hardangervidda og Haukeli kan få mer snø i kveld, sier Fagerli.

Artikkeltags