Ungdommer rømte fra barnevernet i Østfold, stakk fra kontroll på Brimnes, og ble til slutt stoppet av politiet i Voss

Det var denne bilen som ble stoppet med tre rømlinger i mandag formiddag på Voss.

Det var denne bilen som ble stoppet med tre rømlinger i mandag formiddag på Voss. Foto:

Tre tenåringer innrømmer at de stjal en bil i Østfold på torsdag, mandag ble de stoppet av politiet i Voss.

DEL

Det var NRK Hordaland som onsdag fortalte historien om de tre guttene som ble stoppet i en vanlig kjøretøykontroll på fergekaien på Brimnes i Hardanger mandag formiddag.

De tre kjørte en eldre Caravelle, og sjåføren fortalte kontrollørene fra Statens vegvesen at han hadde glemt både førerkort og legitimasjon.

Mens de var borte fra bilen for å sjekke nummeret, benyttet den unge sjåføren sjansen til å stikke av. Det viste seg raskt at ungdommen slett aldri hadde hatt førerkort, og dermed ble politiet kontaktet.

– Politiet konstaterte kjapt at bilen var stjålet. Da tok det ikke lang tid før flere patruljer var på hjul. Vi tipset om at politiet i Eidfjord, Norheimsund og Voss måtte følge med, sier overingeniør Dag Rykkje i Statens vegvesen til NRK.

Kort tid etterpå, rundt klokken 1130, ble bilen stanset på Voss. Føreren av bilen var 18 år, mens passasjerene var 18 og 17 år. Sjåføren mistenkes for kjøring i ruspåvirket tilstand

Til NRK sier lensmannen i Voss, Robert Veseth, at ungdommene er fraktet tilbake til barnevernsinstitusjonen de tilhører i Østfold.

Artikkeltags