Bom stopp etter ulykke på Sotraveien

Det ble bom stopp da fem biler kolliderte på Sotraveien.

Det ble bom stopp da fem biler kolliderte på Sotraveien. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Enorme køer mot Sotra

DEL

Klokken 1230 var det en trafikkulykke ved Harafjellstunnelen. En elbil veltet og feltet ble stengt.

I 1500-tiden mandag ble det meldt om to ulykker i Bergen: En på riksvei 555 mot Sotra, og en ved Janusfabrikken på Espeland i Arna.

Fem biler involvert

På Rv. 555 mellom Lianakktunnelen og Lyderhorntunnelen var ett felt stengt i retning mot Sotra, og det dannet seg enorme køer. Klokken 1624 ble veien åpnet for fri ferdsel, men det vil trolig være kø i lang tid.

– Ulykken har skjedd på Sotraveien ved avkjørselen til Loddefjord og Haakonsvern. Det er store materielle skader. En person måtte ha hjelp til å komme seg ut av kjøretøyet, melder Arne Korneliussen i 110-sentralen i Hordaland.

Det var fem biler involvert i ulykken, men det ser ut til å ha gått bra med de involverte. En person ble kjørt i ambulanse til legevakt, trolig med lettere skader.

– Vi mistenker at dette har skjedd i forbindelse med et feltskifte, og patruljen har beslaglagt førerkortet til en av sjåførene, sier operasjonsleder Lars Geitle i politiet.

Køen strakk seg langt inn i Nygårdstunnelen, og videre mot både Åsane og sørover forbi Danmarks plass. I tillegg skapte dette kø i sentrum.

Klokken 1642 opplyser vegtrafikksentralen at køene har minsket.

Nå går det greit på Puddefjordsbroen, men det er jo tett trafikk, spesielt før Sotrabroen. Det største problemet nå er egentlig sørover på Fjøsangerveien. Det kan virke som mange har fått med seg ulykken, og har valgt en alternativ rute, sier trafikkoperatør Heidi Hauge Rasmussen.

Krasjet i fjellveggen

På Fv. 580 ved Janusfabrikken på Espeland i Arna var veien helt stengt på grunn av en trafikkulykke.

– Det er en bil med henger som har kjørt i fjellveggen. Personbilen endte på taket, sier Korneliussen.

Sjåføren, en mann,  ble tatt med av ambulanse til legevakt før politiet kom frem til stedet. Trolig er mannen lettere skadet.

Klokken 1540 ble ett felt åpnet, og politiet dirigerer trafikken. Deretter ble veien stengt igjen i en kort periode i forbindelse med bergingsarbeid. 

Klokken 1630 er veien åpen igjen for normal trafikk.

Følg trafikken direkte her! 

Artikkeltags