Trafikken direkte: Bil fikk sleng og snurret rundt

Artikkelen er over 3 år gammel

Det har vært en rekke ulykker i morgenrushet.

DEL
 • I 0630-tiden meldte politiet om at en bil hadde kjørt av veien på Skauvegen ved Myking i Nordhordland. Det skal ikke være snakk om alvorlige skader.
 • Like etter opplyste de at en parkert bil ved Bahus på Kalandseidet skapte problemer på E39. Dette skaper noe kø i retning Bergen.
 • Klokken 0712 kolliderte en bossbil og en personbil ved en tunnel på Seim i Nordhordland. – To personer er involvert. Ulykken skjedde i 80-sonen. En mann (57) ble lettere skadet, ifølge en pressemelding fra Helse Bergen.
 • Like etter kom nok en melding om en bil som fikk problemer i Nordhordland. En bil havnet utenfor veien i Landsvik. En kvinne ble sendt til legevakten.
 • Klokken 0735 meldte 110-sentralen at en bil kjørte i fjellveggen ved Vardetangen. Skadeomfanget er ukjent.
 • Like etter klokken 0800 melder politiet om at en buss har sklidd ut av veien på rv. 563 ved Hanevik på Askøy. Det skal kun ha vært fører i bussen. Sjåføren skal ikke ha kommet til skade, men sperret deler av veien ved Åsebøvatnet.  Klokken 1015 var bussen fjernet og veien åpnet for fri ferdsel.
 • Klokken 0835 opplyste 110-sentralen at en varebil har kjørt i en fjellvegg på Kvamskogen. Ulykken skal ha skjedd like ved Tokagjelet. – En kvinnelig fører har kommet seg ut av bilen, men skal være i sjokk etter hendelsen, melder Vest politidistrikt. Bilen er nå fjernet, og trafikken går som normalt.
  Bil snurret på glatten Fritz Riebersveg.

  Bil snurret på glatten Fritz Riebersveg. Foto:

 • Klokken 0850 kom nok en melding om trafikkuhell. Denne gang på sjølinjen, Fritz Riebersvei, retning mot Lagunen. – En bil fikk sleng og snurret over i motsatt kjørefelt. Det skal ikke være snakk om personskader, skriver politiet.
 • Klokken 0910 meldte politiet om at en lastebil sto fast i bakken opp fra Halhjem fergekai i Os. Politiet var på stedet for trafikkdirigering. Lastebilen klarte å rygge ned mot kaien for å legge på kjettinger. Trafikken glir nå greit på stedet.

Snø i trafikken

Årets første snøfall i Bergen har skapt problemer i morgenrushet.

– Det har vært strøbiler ute i hele natt. Vi var forberedt på dette snøfallet, sier vaktoperatør Ken Ove Holm ved Vegtrafikksentralen.

Likevel har det altså vært en rekke trafikkuhell de siste timene.

– Selv om dette ikke kom uventet, er det ikkke uvanlig at det blir litt kaotisk i trafikken under årets første snøfall, sier trafikkoperatør Albert Sherrington.

– Folk må være obs, er meldingen fra Vegtrafikksentralen.

– Forsinkelser i kollektivtrafikken

Skyss melder på sine hjemmesider at de glatte veiene fører til forsinkelser på flere avganger. De ber reisende om å beregne god tid.

– Svært vanskelige kjøreforhold på enkelte strekninger kan også føre til at turer må avbrytes eller instilles på kort varsel. Vi beklager ulempene dette medfører, skriver Skyss.

I denne saken kan du følge trafikken direkte. Vi oppdaterer ved spesielle hendelser. På kartet kan du følge trafikken i sanntid.

Mørkerødt og rødt betyr kø og saktegående trafikk. Grønt betyr fin flyt.

Artikkeltags