Sikter tre personer etter dødsulykken

En person omkom i ulykken i Tertneskrysset søndag kveld.

En person omkom i ulykken i Tertneskrysset søndag kveld. Foto:

De tre som forlot stedet etter trafikkulykken, er siktet for å unnlatt å hjelpe de skadde i ulykken. Politiet vet ennå ikke hvem som kjørte bilen.

DEL

Politiet mener å vite hvem som mistet livet i trafikkulykken i Åsane søndag kveld, og de nærmeste pårørende skal være varslet. Det opplyser politiet i en pressemelding mandag.

Til sammen seks ungdommer i alderen 17–21 år var involvert i hendelsen som fikk en tragisk utgang.

Politiet vil foreløpig ikke si noe mer om den omkomne, da identiteten ikke er fastslått.

– I og med at det er ikke er en hundre prosent bekreftet identitet, vil vi avvente ytterligere informasjon, sier politiadvokat Thomas B. Arntsen i Vest politidistrikt til BA.

– Krasjet i fjellveggen

BA får opplyst at ulykkesbilen først har krasjet i fjellveggen, før bilen havnet tilbake i veibanen.

Det er fartsgrense på 50 km/t på ulykkesstedet. Politiet har ennå ikke brakt på det rene hvem som var føreren av ulykkesbilen.

Alle de involverte er hjemmehørende i Åsane-området.

Politiets kriminalteknikere og ulykkesgruppen i Veivesenet har målt og undersøkt hjulspor på ulykkesstedet, men etterforskerne ønsker imidlertid ikke å uttale seg noe om beregninger av hastigheten før sammenstøtet med fjellveggen.

Det var tørr veibane, klarvær og om lag seks plussgrader da kollisjonen skjedde.

Ulykkesbilen ble i natt tauet vekk og blir senere gjenstand for tekniske undersøkelser.

Bilen er ikke registrert på noen av de seks ungdommene, men én av dem skal iallfall hatt lovlig tilgang til bilen, får BA opplyst.

– Vi har avhørt en del av dem som var i bilen og forsøker å få en oversikt over hendelsesforløpet, sier politiadvokat Thomas B. Arntsen.

Tre er siktet

Politiet fikk opplyst at seks personer var involvert, og at tre personer hadde forlatt ulykkesstedet. De ble funnet natt til mandag etter at det ble satt i gang leting etter dem.

De er nå siktet etter veitrafikklovens paragraf 12, som sier at alle som er innblandet i en ulykke har plikt til å hjelpe.

Den yngste av dem, 17-åringen, har på grunn av alderen fått oppnevnt en advokat.

Trafikkulykken skjedde i Ervikveien, like før Tertnes-krysset, og ble meldt til politiet klokken 2209 søndag.

Sendt til sykehus

Da nødetatene kom til stedet var det tre personer i bilen. To av dem ble sendt til akuttmottaket på Haukeland sykehus for behandling, mens den tredje ble erklært død på stedet kort tid etter at nødetatene var på plass.

Helse Bergen opplyser mandag formiddag at to av ungdommene alvorlig skadet etter ulykken.

Tre personer har status som lettere skadet, og disse er utskrevet fra sykehuset.

Politiets etterforskning etter ulykken er i en innledende fase. Krimteknikere og Statens vegvesen sin ulykkesgruppe undersøkte åstedet natt til mandag.

Artikkeltags